• Turkhane Logo

Kürtlere karşı iyi şeyler hissetmek sınır dışı nedeni oldu

Polis gazeteci Steve Sweeney’e İstanbul’da “Kürlere karşı ne hissediyorsun” diye sordu. Verdiği cevap beğenilmeyince hakkında sınır dışı kararı verildi.

10:52 02 Mayıs 2019 Perşembe
Kürtlere karşı iyi şeyler hissetmek sınır dışı nedeni oldu
Polis gazeteci Steve Sweeney’e İstanbul’da “Kürlere karşı ne hissediyorsun” diye sordu. Verdiği cevap beğenilmeyince hakkında sınır dışı kararı verildi.




İngiltere’de yayın yapan Morning Star adlı gazetenin dış haberler editörü Steve Sweeney, yerel seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye geldi ancak 29 Mart’ta sınır dışı edildi. Gazeteci Sweeney, Türkiye’de yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı.


TÜRKİYE HER GELİŞİMDE DAHA KÖTÜ

Diyarbakır’daki yerel seçimleri takip etmek için Sabiha Gökçen Havaalanına gittiğini aktaran Sweeney, havaalanında polisler tarafından durdurulduğunu ve “Kürt halkına karşı ne hissediyorsun” sorusunun yöneltildiğini söyledi: “Ben de oradaki istihbarat yetkililerine, Kürtlere insanlık onuruna uygun muamele edilmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim. Belli ki aynı fikirde değildik. Sonra beni Abdullah Öcalan ile ilgili sorguya çektiler. PKK sempatizanı olduğumu iddia ettiler. Bir hücreye konuldum havaalanında. Terörle mücadele polisleri gelip bana pasaportumu ve telefonumu verdi.  Daha sonra Türkiye’ye girişimin yasaklandığını söylediler. Çünkü ulusal güvenliği tehdit ediyormuşum.”

“ÜLKEM OTORİTER HÜKÜMETİ DESTEKLİYOR”

Türkiye’ye her gelişinde daha kötü bir tablo ile karşılaştığını belirten Sweeney, “Kürtlere karşı zulüm artıyor. Tüm bu kurumların elinde kan var. Binlerce kamu çalışanı haksız nedenlerle işlerinden ediliyor. Tutuklu onlarca HDP milletvekili ve muhalif var. Akademisyenler sürülmüş, gazeteciler hapsedilmiş, Erdoğan demokrasiyi dümdüz etmiş. Ve Erdoğan batı ülkeleri tarafından askeri ve politik bir şekilde destekleniyor.” dedi.

Sweeney, ülkesi İngiltere’nin de Türkiyedeki otoriter hükümetlere destek verdiğini belirtti ve “Baskı yapmayı sürdürmek durumundayız. Oradaki ve buradaki gazetecileri birbirleriyle ilişkide tutacak bir inisiyatif kurarak Türkiye’de basın özgürlüğünü destekleyebiliriz. Erdoğan rejiminde neler olup bittiğini yazmaya devam etmeliyiz. Orada bir insanlık davası sürüyor” dedi.

Son güncelleme: 10:52 02.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı