• Turkhane Logo

Hüsnü Mahalli'nin davasında 'görevsizlik' kararı

Mahalli'nin davasında görevsizlik kararı verildi. Yargılama başka mahkemede yapılacak.

16:45 01 Mart 2018 Perşembe
Hüsnü Mahalli'nin davasında 'görevsizlik' kararı
Mahalli'nin davasında görevsizlik kararı verildi. Yargılama başka mahkemede yapılacak.

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme” iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme görevsizlik kararı verdi. Mahalli’nin yargılanması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

7 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI

Mahalli hakkında sosyal medya paylaşımları ve bir yazısında yer alan ifadelerle  katıldığı televizyon programında söylediği sözler nedeniyle açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli ve avukatları katıldı.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Ferah Yıldız temsil etti.

Hakimin sorusu üzerine Hüsnü Mahalli’nin avukatları müvekkillerie gazetede yayınlanan yazısı nedeniyle yöneltilen suçlamaların Basın Kanunu’nun 27’nci maddesi kapsamında değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın avukatı ise gazetede yayınlanan yazı açısından görev hususunu mahkemenin takdirine bıraktıklarını ancak Twitter hesabında yayınlanan yazılar açısından sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

‘SUÇLAMALAR BİR GAZETECİ OLARAK BENİ YARALIYOR’

Twitter hesabındakiyazıda cumhurbaşkanının adının ima yoluyla dahi geçmediğini belirten Hüsnü Mahalli, şunları söyledi: “Ben gazetecilik faaliyeti kapsamında özellikle siyasetçilerin söylediklerini kaynak olarak alıyorum. Dolayısıyla yorumlarımı da bu söylenenlere dayandırıyorum. Bana yöneltilen suçlamaların hiçbiri ciddi nitelikte değildir. Bir gazeteci olarak beni yaralamaktadır. Dolayısıyla beraatime karar verilmesini talep ediyorum.”

Mahkeme, Mahalli’nin Basın Kanun’una göre kendisine yöneltilen suçlamayla ilgili olarak İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğine karar verdi.

Son güncelleme: 16:45 01.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı