• Turkhane Logo

​Hayrettin Karaman: Bir yazı yazdım, "Yuh” diyen örtülü bir bayan yazar bile çıktı

"Ben kimseyi kendi inancıma zorlamıyorum, benim değerlerimden kopmuş kimselerin ahlak ve edepleri de kendilerini ilgilendirir"

11:39 10 Ağustos 2017 Perşembe
​Hayrettin Karaman: Bir yazı yazdım,
"Ben kimseyi kendi inancıma zorlamıyorum, benim değerlerimden kopmuş kimselerin ahlak ve edepleri de kendilerini ilgilendirir"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof. Hayrettin Karaman, sigara içmenin caiz olmadığını belirterek söylediği Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var sözlerine Yuh diyen örtülü bir bayan yazar çıktığını söyledi.

Karaman, örtünen kadın için sigara içmenin edebe de aykırı olduğunu öne sürerek Bizim geleneğimizde kadın sigara içmez, erkeklerin de küçükleri büyüklerinin yanında, öğrenciler hocalarının yanında… sigara içmezler; çünkü bu davranış ayıptır, edebe aykırıdır. Edep insanın zinetidir; edepten mahrum olanlar insanı güzelleştiren özelliklerden da mahrum olarak gittikçe çirkinleşir, hatta iğrenç hale gelirler. diye yazmıştı.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da, Sigara içen başörtülüler sanki Bakmayın, sizle paylaşacağım daha çok şeyim var diyor! diyen ilahiyat profesörü Karamana tepki gösterdiği yazısında Karamandan malum şahıs olarak bahsederek, Paylaşacağım çok şey var ifadesinin her tarafa çekilir, omurgasız tınısı fazlasıyla endişe verici. Onca dini ilim tahsil et, profesör ol, sonra git Demet Akalın şarkılarının söz yazarlığına soyun. Allah daha büyük keder vermesin demişti.

Son güncelleme: 11:39 10.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı