• Turkhane Logo

Havuz medyasına kaynak için TRT'nin reklam gelirleri mi feda edilecek?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Doğan Medya Grubu'Nun satılmasından sonra havuz medyasına kaynak oluşturabilmek için TRT gelirlerinin yönlendirileceğine ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

16:01 27 Mart 2018 Salı
Havuz medyasına kaynak için TRT'nin reklam gelirleri mi feda edilecek?
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Doğan Medya Grubu'Nun satılmasından sonra havuz medyasına kaynak oluşturabilmek için TRT gelirlerinin yönlendirileceğine ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Doğan Medya Grubunun Demirören Grubuna satılmasıyla birlikte kamuoyu Satış için gerekli olan 1.1 milyar dolar nasıl bulunacak? sorusunun cevabını arıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bu soruların yüksek sesle dile getirildiği şu günlerde TBMMye konuya ilişkin bir soru önergesi verdi. TRTden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Satışın gerçekleşebilmesi bulunan para, TRTnin reklam gelirlerinin havuza yönlendirilmesiyle mi finanse edilecek? sorusu yöneltildi.

Yarkadaş soru önergesinde şu iddialara yer verdi:


- Demirören Grubunun, Doğan Medya Grubunu satın alabilmesi için gereken 1.1 milyar doların sağlanabilmesi amacıyla, TRTde bazı düzenlemeler yapılacağı iddia edilmektedir.

- Bu bağlamda; TRT Genel Müdürü İbrahim Erenin Kanal Dnin Genel Müdürlüğüne atanması için istifa edeceği ya da ettirileceği bilgisi doğru mudur?

- Erenin istifa etmesinin ardından ATV, Kanal D, A Haber, A Spor ve CNN Türkün reklam pazarlamasını yapacağı bir reklam şirketi kurulacağı iddia edilmektedir. Bu şirketin, 1.1 milyar dolarlık satış işlemini finanse edebilmek için bir reklam havuzu oluşturacağı dile getirilmektedir.

Medya kulislerindeki iddialara göre, bu paranın bir an önce toplanabilmesi için, kamuya ait olan TRTnin bazı kanallarının artık reklam yayınlamayacağı ve reklam pastasındaki dilimini adı geçen yeni reklam şirketine terk edeceği ya da dolaylı olarak yönlendireceği belirtilmektedir.

- TRTde bu yönde bir hazırlık var mıdır? Varsa, böyle bir durumda oluşan kamu zararının nasıl karşılanması düşünülmektedir?

- TRTnin yıllık reklam gelirinin ortalama 250 milyon TL olduğu gözönüne alındığında ortaya çıkacak mali kaybın telafisi için yeni vergiler konulması mı düşünülmektedir?

- Hükümetiniz medyada tek sesliliğe giden, çoğulculuğu ve rekabeti ortadan kaldıran bu gelişmeler hakkında ne düşünmektedir?

- Doğuş Holding bünyesinde yayın yapan STAR TVnin TV 8 ile birleştirilmesine ilişkin yapılan hazırlıklarda hükümetinizin öneri ya da talepleri olmuş mudur?

REKABET KURUMUNA BAŞVURDU

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Doğan Medyanın Demirören Grubuna satışının durdurulması için Rekabet Kurumuna başvurdu.




Son güncelleme: 16:01 27.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı