• Turkhane Logo

Gazeteci Taha Akyol: Milliyetçiliği şiddet seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır

MHP liderinin sözlerine köşesinde yanıt veren Taha Akyol "milliyetçiliği şiddet seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır" dedi. RSF ise Bahçeli'nin sözlerini "çok tehlikeli, ciddi bir sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.

20:16 19 Ocak 2021 Salı
Gazeteci Taha Akyol: Milliyetçiliği şiddet seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır
MHP liderinin sözlerine köşesinde yanıt veren Taha Akyol "milliyetçiliği şiddet seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır" dedi. RSF ise Bahçeli'nin sözlerini "çok tehlikeli, ciddi bir sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Karar Gazetesi köşe yazarları Elif Çakır, Taha Akyol ve Yıldıray Oğuru hedef alan sözleri, gazeteciler ve gazetecilik meslek örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı.

MHP lideri Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve iki gazetecinin uğradığı saldırıların ardından partisine yönelik eleştirilere yanıt verirken, Elif Çakır, Taha Akyol ve Yıldıray Oğuru Karar Gazetesi’nin kiralık köşe yazarları ve sahte gazeteciler olarak nitelendirmişti.


Gazeteci Taha Akyol, MHP lideri Bahçelinin sözlerine, Karar Gazetesindeki Örnek bir milliyetçi başlıklı köşe yazısında, milliyetçiliği şiddet seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır sözleri ile yanıt verdi.

Yazısında Selçuklu tarihi konusundaki uzman isimlerden Prof. Dr. Osman Turanı anlatan Akyol, milliyetçiliğin particiliğe indirgenmesinin sakıncalarına işaret etti. Akyol, Bir düşünce mirası olarak milliyetçiliği haddeden geçmemiş şiddet içgüdülerinin seviyesine düşürmekten herkes sakınmalıdır; düşünceye de ülkeye de zarardır ifadesini kullandı.

ELİMDE KALEMİM VAR SADECE

Bana ve yazar arkadaşlarıma hakaret edenlere, hedef gösterenlere benim söyleyeceğim budur diyen Akyol yazısına, eli sopalı adamlarım yok, hiç de özenmedim. Elimde kalemim var sadece; kitaplarımı, belgesellerimi, yazılarımı yazdığım kalem ifadeleri ile son verdi.

MHP lideri Devlet Bahçelinin hedef gösteren sözler söylediği Karar Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Oğur ise Twitter paylaşımda Gün boyu geçmiş olsun mesajı gönderen, aman dikkat et diyen herkese teşekkürler. Devlet Bey, bu kadar insan bize neden geçmiş olsun ve dikkat et diyor? dedi.

Bahçeliye hitaben Benim bir cevabım yok, sizin bir cevabınız var mı? Onlara ne dememi tavsiye edersiniz? diyen Oğur, Bahçelinin kendisini sosyal medyada engellediğini de ifade etti.
  Gün boyu geçmiş olsun mesajı gönderen, aman dikkat et diyen herkese teşekkürler.

Devlet Bey, bu kadar insan bize neden geçmiş olsun ve dikkat et diyor?

Benim bir cevabım yok, sizin bir cevabınız var mı?

Onlara ne dememizi tavsiye edersiniz? @dbdevletbahceli — Yıldıray Oğur (@yildarado) January 18, 2021  
RSF: ÇOK TEHLİKELİ, CİDDİ BİR SORUMSUZLUK

MHP lideri Bahçelinin gazetecileri hedef gösteren sözlerine gazetecilik meslek örgütlerinden de tepki geldi. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Bahçelinin sözlerini çok tehlikeli, ciddi bir sorumsuzluk olarak değerlendirdi. Önderoğlu, Son 5 yılda Türkiyede 139 haberciye saldırıldı, bu yetmez mi!? İçişleri Bakanı Süleyman Soyludan sonra şimdi de MHP lideri Devlet Bahçelinin gazetecilere şiddeti meşrulaştıran söylemlerini çok tehlikeli, ciddi bir sorumsuzluk olarak görüyoruz ifadesini kullandı.
  RSF temsilcisi @ErolOnderoglu : Son 5 yılda Türkiye’de 139 haberciye saldırıldı, bu yetmez mi!? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra şimdi de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gazetecilere şiddeti meşrulaştıran söylemlerini çok tehlikeli, ciddi bir sorumsuzluk olarak görüyoruz. pic.twitter.com/OsfaN8RcjV — RSF Türkçe (@RSF_tr) January 19, 2021
TGC: KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de siyasetçilerin gazetecileri hedef gösteren söylemlerinin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz” uyarısını yaptı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağın yanı sıra Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğluya saldıranların yakalanmasına rağmen bir gün sonra serbest bırakılmasını da eleştiren TGC, Türkiye’de haberin serbest dolaşımının yeniden sağlanması ve siyasetçilerin üsluplarına dikkat ederek toplumu birbirine düşürmekten vazgeçmeleri gereğine inanıyoruz ifadesini kullandı.
  TGC: Gazetecileri hedef göstermekten vazgeçin
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu siyasetçilerin gazetecileri hedef gösteren söylemlerinin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu belirterek https://t.co/chrM0zVPeJ pic.twitter.com/eTJfCjFDZF — TGC (@TGCTr) January 19, 2021  

Son güncelleme: 20:16 19.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı