• Turkhane Logo

Gazeteci Çağlar Cilara'ya 'muhalif' sansürü

Gazeteci Çağlar Cilara'nın kendisiyle yapılan söyleşinin muhalif diye bilinen Yurt Gazetesi tarafından yayından da yayından kaldırıldığını açıkladı ve "Kafayı yememek elde değil" dedi.

10:49 07 Mart 2019 Perşembe
Gazeteci Çağlar Cilara'ya 'muhalif' sansürü
Gazeteci Çağlar Cilara'nın kendisiyle yapılan söyleşinin muhalif diye bilinen Yurt Gazetesi tarafından yayından da yayından kaldırıldığını açıkladı ve "Kafayı yememek elde değil" dedi.

Saadet Partisi’nin yarı resmi yayın organı TV5’in, Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın katıldığı programda söylediği sözlerden dolayı işine son verdiği gazeteci Çağlar Cilara sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. CHP’nin ittifak adayı Taş’ın LGBTİ’lere yönelik nefret söylemini eleştirmesi üzerine programı, ‘Toplumsal hassasiyet’ gerekçesiyle kaldırılan sunucu Cilara, muhalif basının da kendisine sansür uyguladığından yakındı.

Yurt Gazetesi’nin kendisinden ısrarla röportaj istediğini, yurt dışında olduğu için soruları Whatsapp’la yanıtlayıp gönderdiğini kaydeden Cilara, “Programım kaldırıldı diye röportaj yapıyorlar sonra röportajı yayından kaldırıyorlar. Arkadaş delireceğim ya” ifadelerini kullandı.

  Bunu mutlaka izleyin.


İzleyin ki, delirmemek elde mi anlayın.

Sonunda Cüneyt Özdemire bağlayacağım. Oraya doğru gidiyor benim mevzu. pic.twitter.com/RvZAHCKVTx — Çağlar Cilara (@caglarcilara) 6 Mart 2019


Gazeteci Çağlar Cilara’nın kendisiyle yapılan söyleşinin muhalif diye bilinen Yurt Gazetesi tarafından yayından kaldırılması ile ilgili açıklamaları ise şöyle:

“Yurtdışındayken Türkiye’de durumlar biraz karıştı. Malum mesele meydana geldi, Alper Taş LGBT’lilerle ilgili programda bir şeyler söyledi. Daha sonra dediler ki, programı yayından kaldıralım. Saadet Partisi’ne ya da TV5’e saygı duyuyorum. Kaldırabilirler. Orası bir kurum, o kurum da öyle bir karar aldı. Ben hiç birine sitem etmiyorum. Sadece Türkiye’deki siyasi iklime herkes teslim oldu, onu eleştiriyorum. Benim kızdığım nokta bu. Fakat dünden beri T24’ünden Yol TV’si, Artı TV’si, Cumhuriyet’i, Yurt Gazetesi vesaire röportaj istedi benden. Ben de yurt dışında olduğum için sürekli bağlanamıyorum internete. Bir paketim de yok. Vodafone’dan beceremedim onu. Dedim ki “Whatsapp üzerinden soru atın ben de yanıtlayayım. Tamam dedi arkadaş, bana Whatsapp üzerinden soru gönderdi. Daha sonra soruları yanıtladım bu arkadaş da yayınladı bunu, Yurt Gazetesi’nde yayınlandı. Hatta biraz önce bir tweet attım, Whatsapp’taki yanıtlarımı koydum oraya. Arkadaş şaka gibi… Programım yayından kaldırıldı diye röportaj yapıyorlar daha sonra röportajı yayından kaldırıyorlar. Bunu muhalif basın olduğunu söyleyen insanlar yapıyor. Bakın kafayı yememek elde değil ya. Ben öyle durduk yere video çekmem yani. O kadar şoktayım ki, destek vermek için Çağlar Bey gelin, programınız yayından kaldırıldı, röportaj verin, bakın özgür basın vesaire… Arkadaş röportajı veriyorum, röportajı yayından kaldırıyorlar. Bunu neyle açıklayabiliriz bilmiyorum, sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye’ye dönünce Youtube’dan yapacağım muhtemelen.”

Gazeteci Cilara TV5’ten ayrılma kararını da, “Türkiye’de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin.”sözleriyle duyurmuştu.



 

Son güncelleme: 10:49 07.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı