• Turkhane Logo

Gazeteci Aykut Işıklar hayatını kaybetti

Gazeteci Aykut Işıklar, geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti.

18:29 09 Nisan 2019 Salı
Gazeteci Aykut Işıklar hayatını kaybetti
Gazeteci Aykut Işıklar, geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti.

3 Nisanda göğüs ağrısı şikayetiyle İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvuran Işıklar, kalp yetmezliği nedeniyle bugün hayatını kaybetti.

Magazin Gazetecileri Derneği,  hayatını kaybeden Işıkların ardından Büyük kaybımız mesleğimizin duayen isimlerinden gazeteci, televizyoncu ve radyocu Aykut Işıklar Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhumun kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz mesajını paylaştı. 

Aykut Işıklar kimdir?


Aykut Işıklar, 8 Ocak 1949 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Işıklar,  1967 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden  mezun oldu.

Işıklar, 1976 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okuluna başladı, tamamlamadan askere gitti. 

Müziğe de meraklı olan Aykut Işıklar, üniversiteye başladığı yıl, İstanbul Radyosu’nun yaptığı bir yarışmada birinci olarak Yeni Gazete’de müzik sayfası yapması için davet aldıktan sonra harçlığını çıkarmak için 1968’de gazeteciliğe başladı. Yeni Gazete kapanınca Hafta Sonu, Kelebek ve Hürriyet’te çalışmaya devam etti.

Işıklar, 12 yıl Hürriyet,  2 yıl Günaydın, 2 yıl Tercüman, 10 yıl da Sabah gazetesinde çalıştı.

Akşam ve Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Işıklar,  HBB, ATV, Star TV ve Flash TV de program hazırlayıp sundu. Ayrıca Best, Klass, Alem ve İstanbul FM de radyoculuk yaptı. M1 TV ve İstanbul FM’e program hazırladı. Gazeteci Aykut Işıklara rahmet, sevenlerine sabır diliyorum...
BUGÜN Gazetesinde 2006-2015 yılları arasında birlikte görev yaptık.
Gündem oluşturan köşe yazıları ve dizi yazıları kaleme aldı.
Magazin dünyasını çok iyi bilirdi ve mesleğine aşık biriydi... https://t.co/NYLwdtZspC — Erhan BAŞYURT (@erhan_basyurt) 9 Nisan 2019

Son güncelleme: 18:29 09.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı