• Turkhane Logo

'Faili meçhul dosyalara el atan cesur gazeteci: Ercan Gün'

Dink cinayetiyle ilgili yaptığı ödüllü haberinden dolayı tutuklu bulunuyor.

11:08 24 Nisan 2018 Salı
'Faili meçhul dosyalara el atan cesur gazeteci: Ercan Gün'
Dink cinayetiyle ilgili yaptığı ödüllü haberinden dolayı tutuklu bulunuyor.

Faili meçhul dosyalara el atan cesur Gazeteci ​FOX TV eski Haber Müdürü Ercan Gün, Gazeteci Hrant Dink cinayetini faili meçhul listesinden çıkarma yönünde büyük önem taşıyan ödüllü haberi bahane edilerek, 25 Ağustos 2016dan beri tutuklu bulunuyor.

Gazeteci Hrant Dinkin katili Ogün Samastın eline Türk bayrağı verip şov yaptıran asker ve polislerin içinde olduğu haberi yapıp ödül alan Gazeteci Ercan Gün, bu haberinden dolayı yıllar sonra tutuklandı. Tutuklanan Günün mesleki hayatı 30 Artı TVde klip haline getirildi. Faili meçhul dosyalara el atan cesur gazeteci: Ercan Gün ismi verilen videoda, onun ne kadar başarılı bir gazeteci olduğu bir kez daha hatırlatıldı.
 
Video da yer verilen bilgiler şöyle: Zor nedir bilmeyen ve faili meçhul dosyalara el attığı için susturulmak istenen cesur gazeteci, üniversite eğitiminin ardından zaman kaybetmeden mesleğine başladı. Zaman Gazetesinde uzun yıllar polis-adliye muhabirliği yaptı. haberciğin ancak saha tecrübesiyle yapabileceğine inandı. bu anlayışla yolsuzluk, kaçakçılık terör gibi alanlarda ülke gündemini belirleyen haberlere imza attı. TGRT haberin el değiştirdiği dönemde kanalın en parlak transferlerinden biri oldu. Daha ilk günlerinden derin devletin kan kokulu karanlık odasına ışık tutan bir haber yaptı. 
Gazeteci Hrant Dinkin katili Ogün Samastın eline Türk bayrağı verip şov yaptıran asker ve polisleri Türkiye Ercan Günün cesur haberiyle gördü. Katil zanlısına klip haberi, Dink cinayetinin faillerini saklayıp kaos ortamını alevlendirmek isteyenlere büyük darbe vurdu. İlerleyen dönemde FOX TVnin haber müdürlüğü görevini üstlendi. yine masabaşına haps olmadı. Ülke gündemini sarsan her kritik olayda amatör ruhu ve mikrofonuyla kamera karşına geçti. Son dakika bilgisi için ekrana geçmesi beklenen isimlerden biriydi. Gezi olayları ve 17 25 Aralık 2013daki büyük yolsuzluk operasyonlarının ardından medya üzerinde artan siyasi baskıya aldırmadan haberciliğe devam etti.

Ancak demokrasi ve şeffaflıktan yana duruş sergileyip doğru bilgiyi halka aktaran her gazeteci gibi Ercan Günde susturulmak istendi. Kanlı ve karanlık darbe girişiminin ardından gazetecilere yönelik toplu gözaltı listelerinin ilkinde ismi vardı. 5 günlük gözaltı sürecinin ardından serbest bırakıldı. Ancak aynı gün yeniden gözaltına alındı. Bu kez gerekçe Dink cinayetini faili meçhul listesinden çıkarma yönünde büyük önem taşıyan ödüllü haberiydi.

2014te el değiştirerek hedef isimleri cezalandırma enstürümanı haline getirilen dosya kapsamında tutuklandı. 25 Ağustos 2016dan beri tutuklu.
 

Son güncelleme: 11:08 24.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı