• Turkhane Logo

Erdoğan’ın şekerle ilgili sözleri büyük zamdan sonra silindi!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan dönüşünde yaptığı "Fiyatlar şekerde fena değil" sözleri, Türkşeker'in yüzde 31 zam yapmasının ardından iktidara yakın medya organlarında yer almadı.

23:05 31 Mart 2022 Perşembe
Erdoğan’ın şekerle ilgili sözleri büyük zamdan sonra silindi!
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan dönüşünde yaptığı "Fiyatlar şekerde fena değil" sözleri, Türkşeker'in yüzde 31 zam yapmasının ardından iktidara yakın medya organlarında yer almadı.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistana gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BirGün yazarı Bahadır Özgür, Twitter hesabından, Erdoğanın soru-cevap bölümüne ait metnin 31 Mart Perşembe saat 14.00a kadar ambargoludur! notuyla bazı medya kuruluşlarına servis edildiğini yazdı.


Özgürün verdiği bilgiye göre, daha sonra Erdoğanın yapacağı konuşmaya ait, Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok ifadelerinin yer aldığı bölüm çıkartılarak tekrar servis edildi.

Böylece gönderilen ilk metinde yer alan şeker fiyatlarıyla ilgili bölüm, Türkşekerin yaptığı yüzde 31lik zammın ardından, buhar oldu.
  Erdoğanın konuşmasındaki şeker bölümü nasıl uçtu?
Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uçaktaki soru-cevap bölümü 14.00a kadar ambargolu olarak medyaya servis edildi. Ama sonra panik halde ikinci bir metin gönderildi. Peki neden? pic.twitter.com/WzOAiHIYVd — bahadır özgür (@bahadir_ozgr) March 31, 2022
Haberlerden çıkarılan bölümün tamamı şu şekilde:

Şekerde de biliyorsunuz fırsatçılar bazı yanlışlar yaptılar. Şekerle ilgili de gerek TÜRKŞEKER gerek Konya gerek Kayseri buralarda yine adımlarını olumlu istikamette atacaklar ve bu fırsatçılara bu üç önemli merkez fırsat vermeyecek. Mümkün olduğunca TÜRKŞEKER orijinli bir adımı inşallah şekerde de atacaklar. Bunun dışında da şu anda bizim şekerde ithale falan da ihtiyacımız yok. Mevcut imkanlar buna elveriyor. Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok. Bu da böyle devam ediyor. Ama şekerde fiyat piyasada balans ediliyor. Onun için de herhangi bir endişe taşımıyoruz.

Sabah saatlerinde Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerde yüzde 31 zam yapıldığını açıklamıştı. Bu zamla birlikte, kilogramı KDV dahil 5,96 TLden satılan şekerin fiyatı 7,80 TLye yükselmişti.

Türkşeker’in yaptığı duyuruda, “Raf Fiyat Garanti (RFG) Sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağlayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır”ifadelerine yer verilmişti.

Son güncelleme: 23:05 31.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı