• Turkhane Logo

'El değiştiren' Cumhuriyet’te yazacak yeni isimler belli oldu

Cumhuriyet Gazetesi’nin, Alev Coşkun önderliğindeki bir ekibe mahkeme kararı ile devredilmesinin ardından çok sayıda yazar ve gazeteci gazeteden ayrıldı.

16:15 16 Eylül 2018 Pazar
'El değiştiren' Cumhuriyet’te yazacak yeni isimler belli oldu
Cumhuriyet Gazetesi’nin, Alev Coşkun önderliğindeki bir ekibe mahkeme kararı ile devredilmesinin ardından çok sayıda yazar ve gazeteci gazeteden ayrıldı.




Yeni ekibin, AKP’nin de desteklediği bir yöntemle gazetenin yönetimine gelmesinin, Cumhuriyet davasında aleyhte tanıklık yapanların karar mekanizmasının tepesini işgal etmesinin yankıları sürüyor.


Bu çerçevede, eleştiri oklarının yöneldiği isimlerden biri de gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturan Aykut Küçükkaya. İki yıl önce, MİT Tırları davasında tutuklanan Can Dündar ve gazetenin o dönemki Ankara Temsilcisi Erdem Gül için, “Can, Erdem çıkacak yine yazacak” yazısı kaleme aldığı ortaya çıkan Küçükkaya, gazetede yeni isimlerin yazmaya başlayacağını belirtti.

Küçükkaya, Özdemir İnce ve Yazgülü Aldoğan’ın Cumhuriyet’te yazmaya başlayacağını duyurdu.

Halk TV’de Enver Aysever’in programına katılan Küçükkaya, “Gazetemizde yetmez ama evetçi bir kadro gazetemizin genleriyle oynamaya çalıştı iddiasında bulundu.

Cumhuriyet’in ‘okurun istemediği türde bir gazete’ olduğu için tirajının düşük kaldığını savunan Küçükkaya, “AKP iktidarındaki yolsuzlukları yazan gazeteci sıralaması yapılsa birinci sıraya ben otururum” diye konuştu.

Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesinde bir tek kişinin bile işten çıkarılmadığını iddia etti ve ekledi:

“Biz bu algı operasyonu sırasında Cumhuriyet Gazetesinin çalışanları olarak susmayı tercih ettik. 10 gündür hiçbir suçlamaya yanıt bile vermedim.”

Cumhuriyet davası ile vakıf davasının ayrı bir süreç olduğunu iddia eden Küçükkaya, Alev Coşkun ve birkaç ismin daha Cumhuriyet davasında tutuklu meslektaşları aleyhine tanık olarak ifade verdiklerinden ise hiç söz etmedi.

Giden ekibin Atatürk konusunda hassas olmadıkları iması yapan Küçükkaya, “Atatürkle ilgili dikkatli yayın yaparız. Bizim kırmızı çizgimizdir. Bu önemli çizgiyi her zaman sağlamak zorundayız.

Yeni ekip geldikten sonra Cumhuriyet Gazetesi sanki Kürtlerin sorunlarını hiç yazmamış gibi bir algı oluştu. İlhan Selçuk gibi bir insanın demokrasiyle ilgili bir hata olduğu zaman Cumhuriyet Gazetesine girememe gibi bir ihtimali olabilir mi? Uğur Mumcu gibi bir kalem yetişti Cumhuriyet Gazetesinde. İlkeleri uğruna 6 tane yazarını kaybetmiş bir gazete. Bu gazetenin genleriyle oynamazsınız. Genleriyle oynayamazsınız bu gazetenin ithamında bulundu.

Çiğdem Tokerle veda yazısını yazmadan önce görüştüğünü söyleyen Küçükkaya, “Kal dedim. Yazılarınızı büyük bir gururla manşete çekeyim dedim. Tercihini vedadan yana kullandı saygı duyuyorum. Kadri Gürselle de görüştük. Cumhuriyet ekolünü bilen birisidir. Başarılar diledi. O da ayrılmayı tercih etti” diye konuştu.

Gazetede yazmaya başlayacak isimlerle ilgili ise, Küçükkaya şunları söyledi:

“Özdemir İnce Cumhuriyette yazacak. 1 hafta içinde 20 yazarımızı Cumhuriyetle buluşturacağız. Her hafta 5 tanesini açıklayacağız. Genç yazarlarımız, kadın yazarlarımız olmalı. Yazgülü Aldoğan Cumhuriyette yazacak.

Ekim ayında Pazar ekimiz geliyor. Turhan Günay devam ediyor. Kitap ekimiz devam ediyor. 15-20 kişilik ekibin dışarıdan gelerek ek çıkarmasını doğru bulmuyorum. Kendi yazarlarımızın, editör ve muhabirlerimizin çok önemli yaptığı işler var.

Kültür ve sanat dünyamızın sevilen ismi Öner Yağcı da Cumhuriyette yazacak.”
  /
/ YÖNETİMİ DEĞİŞEN CUMHURİYETTE TASFİYE BAŞLADI / CUMHURİYET, GÖREVDEN ALINAN MURAT SABUNCU’NUN YAZISINI SİTESİNE KOYMADI / AKPNİN İÇTEN FETHİ: “CUMHURİYET” / CUMHURİYET GAZETESİNDE İSTİFALAR DEVAM EDİYOR / YÖNETİM DEĞİŞTİ CUMHURİYETTEN PEŞ PEŞE İSTİFALAR! / CUMHURİYET, ERDEM GÜLE GÖREVDEN ALINDIĞI FAKSLA BİLDİRDİ / DERİN İTTİFAKIN ATATÜRKÇÜLÜK KILIFI GİYDİRDİĞİ CUMHURİYET OPERASYONU / CUMHURİYET GAZETESİNDE İSTİFA DALGASI / ERDOĞAN VE PERİNÇEK CUMHURİYET GAZETESİNE YAPILAN OPERASYONUN NERESİNDE? THYDEN CUMHURİYET GAZETESİ KARARI

Son güncelleme: 16:15 16.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı