• Turkhane Logo

​CNN Türk’ün deneyimli iki ismi kanalla yollarını ayırdı

CNN Türk’te yayınlanan “A’dan Z”ye programının sunucusu Cem Seymen ve muhabir İsmail Umut Arabacı görevinden istifa etti.

23:10 23 Aralık 2019 Pazartesi
​CNN Türk’ün deneyimli iki ismi kanalla yollarını ayırdı
CNN Türk’te yayınlanan “A’dan Z”ye programının sunucusu Cem Seymen ve muhabir İsmail Umut Arabacı görevinden istifa etti.





Televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada  “Sabah başladığım A’dan Z’ye haber programımı kendime göre önemli gördüğüm sebeplerle ve tamamen kendi isteğimle bıraktım” ifadelerini kullandı. Seymen, kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada ise “kendi isteğiyle” bu görevden ayrıldığını duyurdu. Seymen’in açıklamasında, “Ben burada sayamayacağım kadar çok sebeple haberin içinde olmak istemedim” demesi ise dikkat çekti.


Deneyimli gazeteci Seymen’in istifa kararının ardında 22 Aralık günü saat 21.00’da yayımlanacak olan canlı yayın programının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşması nedeniyle ertelenmesinin yer aldığı ifade edildi. Seymen, sosyal medyadan canlı yayına başlayacaklarının anasonu yaptığı sırada Erdoğan’ın konuşmasının araya girmesinden rahatsız olduğu belirtildi.

Seymen’in, Erdoğan’ın canlı yayın konuşması nedeniyle programını erteleyeceğini açıklamasına sosyal medyada tepki gösterilmişti.

Seymen paylaşımında şunları kaydetti:

“Sevgili dostlarım. Sabah başladığım A’dan Z’ye haber programımı kendime göre önemli gördüğüm sebeplerle ve tamamen kendi isteğimle bıraktım. Yönetimle görüştüm ve dostluk çerçevesi içinde isteğimi anlayışla karşıladılar.

Ekip olarak çok uğraştık, iyi niyetle çok gayret gösterdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma minnettarım. Program iyice oturmaya başlamıştı ve ratingler de iyi gidiyordu. Ben burada sayamayacağım kadar çok sebeple haberin içinde olmak istemedim. Lütfen bana kızmayın. Anlayışınızı rica ederim. CNN Türk’e bana verdiği fırsat için de teşekkürü borç bilirim. Son yayınım Cuma günü olacak. 4 gün daha beraberiz. Yolumuz açık olsun.”

Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı dakikalarda canlı yayına alınması konusunda gösterdiği çaba ile tanınan Muhabir İsmail Umut Arabacı ise, gazeteciler.com’da yer alan habere göre, CNN Türk’teki görevinden istifa etti. Arabacı 1 Ocak itibari ile kanalla yollarını ayırıyor.

Son güncelleme: 23:10 23.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı