• Turkhane Logo

Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye medyasının kıdemli ismi Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı.

16:19 25 Mart 2022 Cuma
Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye medyasının kıdemli ismi Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı.


Engin, kendi isteği ve pandemi nedeniyle tören yapılmadan, bugün saat 13.00te Çengelköy Mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede eşi Oya Baydar, Ben de Aydının bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Herhalde birileri de çok kızıyordu ona diye düşünüyordum. Kendisi görseydi ve duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu. Biz hiçbir şey yapmak istememiştik, hatta duyurmak da istememiştik. Bunu böyle isterdi ama sonrasındaki bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, yalnız bırakmadınız. Bütün dostlar burada diye düşünüyorum. Çok mütevazi bir tören yapıyoruz, yerimiz falan çok dar... Çok teşekkür ediyorum, ben de hepinizin sıcaklığını arkamda duyacağım gerçekten. Çok teşekkür ediyorum. dedi.


Eski çalışma arkadaşı Faruk Eren, “Benim için Aydın Engin sadece bir gazeteci değil, 1960lardan bu yana bu ülkede demokrasi mücadelesi veren biri. Unutmayacağız, değerli bir insanı kaybettik” ifadesini kullandı.

Aydın Engin, safra kesesi sorunu nedeniyle 8 Mart Salı günü ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında gözlenen sızma nedeniyle 9 Mart Çarşamba günü ikinci bir operasyon geçiren Aydın Engin, kısa süreli aralar dışında 16 gündür yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Son güncelleme: 16:19 25.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı