• Turkhane Logo

​ANKA, 23 Haziran’da yeniden doğdu: AA'nın manipülasyon yapacağını biliyorduk

23 Haziran seçimlerinde ilk sonuçları açıklamasıyla dikkat çeken ANKA haber ajansının genel koordinatörü Adnan Bulut konuştu.

11:54 26 Haziran 2019 Çarşamba
​ANKA, 23 Haziran’da yeniden doğdu: AA'nın manipülasyon yapacağını biliyorduk
23 Haziran seçimlerinde ilk sonuçları açıklamasıyla dikkat çeken ANKA haber ajansının genel koordinatörü Adnan Bulut konuştu.




31 Mart seçimlerinde uzun bir süre veri akışını durduran ve YSK Başkanı Sadi Güven’in “Verileri bizden almıyorlar” diye açıklama yaptığı Anadolu Ajansı’na (AA) eleştiriler sürerken, geçen yıl kasım ayında kapatılan ANKA haber ajansı tekrar açıldı ve 23 Haziran’da verileri kamuoyuna duyurdu. 


ANKA’nın verileri YSK’nin verileriyle çok yakın çıkmıştı. 23 Haziran seçim sürecine damgasını vuran ANKA’nın genel koordinatörü Adnan Bulut, habercilik konusunda iddialı olduklarını söyledi. 

Cumhuriyet’e konuşan Bulut, “ANKA Ajansı Altan Öymen’lerin kurduğu ve Uğur Mumcu’ların devam ettirdiği bir marka. Sonra ne yazık ki ajans ekonomik gerekçelerle işlemez hale geldi. Biz yeniden başka bir baskı döneminde düğmeye basarak yeniden ANKA ajansını canlandırmak istedik. Bunun için oldukça deneyimli bir kadromuz var. Ankara’da ve İstanbul’da Anadolu’nun çeşitli kentlerinde muhabirler olarak örgütleniyoruz. Özgür ve bağımsız haber vermek için yola çıktık ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Bir ay içinde teknik alt yapıyı kurduklarını ve seçimlere hazır hale geldiklerini belirten Bulut, şunları söyledi:

 “Bu seçimde AA’nın yine aynı karartmayı yapacağını biliyorduk. Uzman arkadaşlardan yardım aldık. Her okulda arkadaşlarımız görevliydi. Telifli muhabirlerimiz ise sandık başlarındaydılar. Biz ANKA olarak elimizdeki sonuçları abonelerimize geçmeye başlarken, AA yine veri akışını geç başlattı. Onlar veri akışı geçmeye başladığında açılan sandık ve oy oranı yüzde 98’e ulaşmıştı. Biz çok hızlı bir şekilde sandıklarından elde edilen sonuçları girerek devletin resmi ajansı sonuç vermeden biz seçimi bitirmiş olduk. Zaten açıkladığımız rakamlarda YSK tarafından teyit edildi. Kısa sürede bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

AA’nın Saray’a bağımlı olduğunu söyleyen Bulut, “AA’nın genel müdürlüğü koltuğunda Saray’a bağımlı olan, Saray’la bire bir ilişki kurup talimat alan bir kişi oturmaktadır. O yüzden bağımsız yayıncılık yapması mümkün değil. Biz tamamen bağımsız olacağız. Herhangi bir güç odağına bağlı kalmadan bağımsız habercilik yapıp Türk halkının ajans ihtiyacını karşılayacağız. O yüzden bütün bağımsız medya kuruluşlarını dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Son güncelleme: 11:54 26.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı