• Turkhane Logo

Almanya’da medya festivali: Sürgün gazeteciler Türkiye’deki sansürü anlatıyor

Medya kurumlarının ve çalışanlarının Düsseldorf’ta geleneksel olarak bir araya geldiği medya festivali başladı.

16:10 27 Ağustos 2022 Cumartesi
Almanya’da medya festivali:  Sürgün gazeteciler Türkiye’deki sansürü anlatıyor
Medya kurumlarının ve çalışanlarının Düsseldorf’ta geleneksel olarak bir araya geldiği medya festivali başladı.



İnternational Journalist Association (İJA) da festivalin katılımcıları arasında yer alıyor. Festivale katılan sürgün gazeteciler Türkiyede yaşanan insan hakları ihlallerini, basına sansürü ve otoriterleşmeyi anlatıyor.
Share on FacebookShare on TwitterBOLD – Almanya’nın Düsseldorf şehrinden İJA’nın düzenliği ilk oturuma gazeteciler Kerim Balcı ve Yüksel Turgut ile avukat Fikret Duran konuk oldu.


TÜRKİYE’DE MÜLKÜNE EL KONAN GAZETECİLER RAPORU

Gazeteci Kerim Balcı, ‘Otoriter Rejimlerin Medya Özgürlüğüne Müdahale Metodlarından Biri: Mülke El Koyma ve Karalama’ oturumunda önemli mesajlar verdi. Özgürlük için yurtdışına çıkmak zorunda kalan gazetecilerin banka hesaplarının dondurulduğunu kaydeden Balcı, “Türkiye’de mülküne el konan gazeteciler raporu çok önemli. ABD ve Almanya’da bazı sürgün gazetecilerin hesapları donduruldu ancak bu raporla gazeteciler kara listeden çıkarıldı” dedi. 

“15 TEMMUZ SONRASI MEDYA KURUMLARINA TERÖR SORUŞTURMALARI ARTTI”

Basın özgürlüğünün Türkiye uzun zamandır zaten problemli olduğunu kaydeden avukat Fikret Duran, “Ama 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçle birlikte bu durum daha net ortaya çıktı. Medya kurumlarına terör soruşturmaları Gezi Eylemlerinin ardından hız kazandı. Medyanın önünde iki ihtimal kaldı. Hükümetin pompaladığı argümanları kullanmak ve yolsuzluk iddialarının üzerini kapatmak. Birinci tercihi yapanlar, yani halkın haber almasını engelleyenler hükümet tarafından ödüllendirildi. İhaleler aldılar. İkinci tercihi seçenlerse devletin polis gücüyle karşı karşıya kaldı ve cezalandırıldı.” dedi.



ÖNEMLİ GAZETECİLER KONUŞACAK

Festival kapsamında Cevheri Güven, Bedrettin Uğur, Levent Kenez, Selahattin Sevi gibi gazeteciler farklı oturumlarda konuşmalar yapacak. Yayın başlıyor
Canlı yayın linki : https://t.co/qjrfLhbQ7o

Türkiyede mülküne el konan gazeteciler raporu...
Katılımcılar: @YukselDurgut @kerim_balci @AvFikretDuran Avukat Michel Polak#IJAcampfirefestivalde pic.twitter.com/F9OYiUYYqu — internationaljournalists (@journalists_org) August 27, 2022  

Son güncelleme: 16:10 27.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı