• Turkhane Logo

Alman devi Doğan Medya hisselerini 'siyasi' nedenlerle satış kararı aldı

Almanya'nın en büyük yayın kuruluşu Axel Springer'in satışının siyasi nedenlere bağlı gerçekleştirmesini gerekçe göstererek hisselerini satma kararı aldı.

12:54 09 Mayıs 2018 Çarşamba
Alman devi Doğan Medya hisselerini 'siyasi' nedenlerle satış kararı aldı
Almanya'nın en büyük yayın kuruluşu Axel Springer'in satışının siyasi nedenlere bağlı gerçekleştirmesini gerekçe göstererek hisselerini satma kararı aldı.

Almanyadaki en büyük yayın kuruluşu olan Axel Springerin Doğan TVdeki hisselerini planlanandan daha önce satmak için anlaşmaya vardığı açıklandı. Axel Springerin satış kararını siyasi nedenlerle aldığı belirtiliyor.

Deutsche Welle Türkçenin haberine göre Almanyadaki en büyük yayın kuruluşu olan Axel Springerin Doğan Medya Grubundaki hisselerini planlanandan daha kısa sürede elden çıkartacağı açıklandı. Axel Springer CEOsu Mathias Döpfner, Berlinde yaptığı açıklamada, Doğan TV hisselerinin yüzde 7sini planlanandan önce 160 milyon euro satma konusunda anlaştıklarını belirtti. Sahip oldukları hisseleri satmanın ekonomik açıdan büyük memnuniyet oluşturduğunu ifade eden Döpfner, böylelikle büyüme vadeden alanlara yatırım yapabileceklerini dile getirdi. Döpfner, ancak bu satışın Türkiyedeki bağımsız gazetecilik açısından son derece üzücü bir gelişmeden kaynaklandığını belirtti.

YÜZDE 7 HİSSESİ VARDI


Doğan Medya Grubunun Demirören Holdinge satılacağının ortaya çıkmasının ardından, Axel Springer tarafından yapılan açıklamada Doğan Medyadaki hisselerin tamamen elden çıkartılacağı tekrarlanmıştı.
Axel Springer, 2007 yılında Doğan TV Holdingin hisselerinin yüzde 25ini 375 milyon euroya satın almıştı. Döpfner, Geçen yıllarda yaşanan gelişmeler bizi hayal kırıklığına uğrattığı için, sahip olduğumuz hisseleri kademeli olarak azaltma konusunda ortağımızla mutabakata varmıştık dedi. Buna göre, Axel Springerin 2020-2022 yıllarında hisselerini 171 milyon euroya satması planlanıyordu. Axel Springer, Doğan TV hisselerinin yüzde 7sine sahipti.

‘SATIŞ KARARI SİYASİ

Döpfner, hisselerin siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle satılması kararı alındığını ifade etti. Güncel gelişmeler dikkate alındığında durumun olumlu yönde değişmediğinin açık olduğunu belirten Döpfner, ancak kararlarının doğrudan Deniz Yücel ile siyasi bağlantısının bulunmadığını vurguladı. Türkiyede bir yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Deniz Yücel, Axel Springerin bünyesinde bulunan Die Welt gazetesi için çalışıyor.

Mathias Döpfner, ‘Türkiyedeki endişe verici gelişmeler ve medya özgürlüklerinin kısıtlanmasını gerekçe göstererek, Türk piyasasından çekilme kararı aldıklarını Kasım 2016da duyurmuştu.


 

Son güncelleme: 12:54 09.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı