• Turkhane Logo

AKP, yeni yılda haber sitelerine sansür koymadan gireri mi?

Mezopotamya Ajansı, 1HaberVar, Demokrat Haber ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin internet siteleri BTK kararı ile erişime engellendi.

11:49 03 Ocak 2018 Çarşamba
AKP, yeni yılda haber sitelerine sansür koymadan gireri mi?
Mezopotamya Ajansı, 1HaberVar, Demokrat Haber ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin internet siteleri BTK kararı ile erişime engellendi.

Ankara 6ncı Sulh Ceza Hâkimliği, 4 haber sitesine erişim engeli getirdi. Erişime engellenen siteler, Mezopotamya Ajansı, Özgürlükçü Demokrasi, Demokrat Haber ve 1HaberVar Platformu oldu.

1HaberVar

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan televizyon ve radyo çalışanlarının bir araya gelerek oluşturduğu 1HaberVar Platformu’nun web sitesi engellendi. Daha önce yaptığı programlardan dolayı hakkında ‘Örgüt propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan platformun web sitesi www.1habervar.com’a engel, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından getirildi.

Mezopotamya Ajansı

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Mezopotamya Ajansının web adresi olan www.mezopotamyaajansi.com’a erişim engeli getirdi.

20 Eylül 2017 tarihinde yayın hayatına başlayan Mezopotamya Ajansı’nın (MA) internet sitesine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

 

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2 Ocak 2018 tarihli ve 2018/24 sayılı kararı doğrultusunda “Bu internet sitesi (http://mezopotamyaajansi.com) 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir” denildi.

Mezopotamya Ajansı www.mezopotamyaajansi.org sitesinden yayınını sürdürüyor.

Özgürlükçü Demokrasi

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesinin web adresi olan demokrasi45.com’u erişime kapattı. Gazetenin web adreslerine getirilen erişim engelli bununla birlikte toplam 44 oldu.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2 Ocak 2018 tarihli ve 2018/24 sayılı kararı doğrultusunda “Bu internet sitesi (http://demokrasi45.com) 5651 sayılı Kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından erişime engellenmiştir” denildi.

 

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi web sitesi, demokrasi45.com adresinden yayını sürdürüyor.

Demokrat Haber

Demokrat Haber internet gazetesine de Ankara 6ncı Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli getirildi.

 

Böylece Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi 45’inci kez, Demokrat Haber üçüncü kez erişime engellenmiş oldu.

 

Yayınlar adına yapılan açıklamalarda karara tepki gösterildi:

Son güncelleme: 11:49 03.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı