• Turkhane Logo

AKP medyasının manşetlerinde GÜL var

Bir gazete hariç hepsi manşetten bindirdi...

15:31 31 Aralık 2017 Pazar
AKP medyasının manşetlerinde GÜL var
Bir gazete hariç hepsi manşetten bindirdi...

AKP’nin kurucu ekibindeki en önemli üç isminden ikisi Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın 696 sayılı “iç savaş” KHK’sine yönelik eleştirileri ile başlayan gerilim AKP medyasında da kendini gösteriyor. Karar dışında bütün AKP medyası Erdoğan’ın ikiliyi hedef alan sözlerini manşete taşırken, Karar’ın ilk sayfasında Abdullah Gül’ün “Konuşmaya devam edeceğim” sözleri yer aldı.

Tayyip Erdoğan dün (30 Aralık) AKP Kastamonu İl Kongresi’nde, Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın “iç savaş” KHK’si eleştirilerini işaret ederek “Biz dava arkadaşı değil miyiz? Bu husumet kervanına nasıl bindiniz?” diye sormuş ardından da “Kusura bakmayın, nihai karar verici bellidir” demişti.

AKP medyası bugünkü manşetlerinde Erdoğan’ın sözünü manşete çıkardı.

Star, Milliyet ve Habertürk, Erdoğan’ın Abdullah Gül ve Bülent Arınç’a yönelik “Yazıklar olsun” sözü ile manşet attı.

Türkiye, Akşam, Milat, Güneş; “Gül ve Arınç’a KHK sitemi: Bay Kemal’in kayığına binme”, “Bay Kemal’in kayığına nasıl binersiniz!”, “Kemal’in kayığına binmeyin!”, “Kemal’in kayığına nasıl binersiniz?” manşetleriyle çıktı.

Yeni Akit kapakta Erdoğan’ın “Hiç kimse ayağımıza dolanmasın” sözünü görürken ve Takvim ise “Ayağımıza dolanmayın” manşeti ile çıktı.

Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Karar gazetesi ise Erdoğan’ın KHK ile ilgili “Diyelim ifadenin sıkıntısı yeni anlaşıldı. Yapılacak iş basit. İlgili yerlere bu görüşler iletilir, konuşulur, gereği yapılır” sözünü ilk sayfada küçük görürken, Abdullah Gül’ün açıklamasını da “Konuşmaya devam edeceğim” başlığı ile manşette gördü.

Son güncelleme: 15:31 31.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı