• Turkhane Logo

AKP medyası öfke saçtı: Hülle, satış, siyasi leke, Vekileaks, İP...

Gazetelerin bugünkü (23 Nisan 2018) birinci sayfalarında seçime katılıp katılmayacağı konusunda belirsizlik süren İYİ Parti’ye geniş yer verildi.

10:01 23 Nisan 2018 Pazartesi
AKP medyası öfke saçtı: Hülle, satış, siyasi leke, Vekileaks, İP...
Gazetelerin bugünkü (23 Nisan 2018) birinci sayfalarında seçime katılıp katılmayacağı konusunda belirsizlik süren İYİ Parti’ye geniş yer verildi.

İYİ Parti’ye 15 milletvekilini vererek Meclis’te gurup kurmasını sağlayan ve bir anlamda bütün soru işaretlerine son veren CHP’nin sürpriz kararı manşetlere taşındı.

İktidar medyası, CHP’yi ‘ihanet’ ve hülle ile suçlarken Star gazetesi manşetinde “CHP hülle İP’ine sarıldı” başlığını attı.

Haberin spotunda, “CHP’li 15 milletvekili seçmen iradesi hiçe sayılarak Akşener’in İP’ine transfer edildi. Siyasi hile geçmişteki Güneş Motel pazarlığını hatırlattı” dendi.


/


Akşam gazetesi de “100 yıllık partiyi İYİ sattılar” başlığını manşetine taşıdı.

Akşam da Star gazetesi gibi ‘İYİ Parti’ yerine ‘İP’ kısaltmasını kullanırken, “Türk siyasetinde 2. Güneş Motel skandalı” yorumu yaptı.

/
 

Yine aynı gruba bağlı Güneş gazetesi, “Proje ittifak” başlığını atarken, “Üst akıl” talimatı ile CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye transfer edildiği belirtildi.


 /

Takvim gazetesi, söz konusu sürpriz transferlere ilişkin haberi ‘Vekileaks’ başlığı ile manşetinden servis etti.

 
/
 

Türkiye gazetesi, “İşgüzarlık” manşetiyle çıktı bugün.

Haberde, 15 CHP’li vekilin İYİ Parti’ye transfer olmasının ardından YSK’nin seçime katılacak partiler arasında İYİ Parti’nin de yer aldığını açıklamasına vurgu yapılarak, “CHP’nin seçim kıyağı boşa çıktı” yorumuna yer verildi.

 

 /

Yeni Şafak gazetesi, “Birinci kurye: 15 vekil ver” başlıklı haberinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD yönetimine yakın bir isimle görüştükten sonra ‘kurye’ aracılığı ile 24 Haziran stratejisini belirlediği iddia edildi.
 
/
 

Hürriyet gazetesi, CHP’den İYİ Parti’ye çifte garanti başlığını kullandı sürpriz transfer haberi için.

Haberde, YSK kararının 15 CHP’li vekilin İYİ Parti’ye transferi sonrasında gelmesine dikkat çekildi.

 
/
 

Erken seçim kararının ardından iktidara yönelik ağır ifadelerin kullanıldığı manşetlerle okurlarının karşısına çıkan Aydınlık’ta ise bugün “İktidar darbeci, muhalefet hileci, sistem çürüdü. Çözüm 23 Nisan’da” başlığı manşete taşındı.

 

 /

İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesi ise, “CHP gaspa kumpasa zırh oldu” başlığını attı.

Haberde, “15 milletvekili CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldı. Akşener ve partisi için engel kalmadı” ifadesi kullanıldı.

/ 

Muhalif basından Sözcü, “İttifaka sürpriz gol” başlığı ile haberi servis ederken CHP 15 vekilini verdi. “İYİ Parti’nin seçime girmesini sağladı” dendi.

Son güncelleme: 10:01 23.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı