• Turkhane Logo

Akın Atalay Alev Coşkun Cumhurbaşkanlığı ile iş birliği yapmıştır

​Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın eski icra kurulu başkanı ve vakıf üyesi Akın Atalay, Cumhuriyet yazarlarının hiçbirinin AKP yandaşı olmadığını söyledi.

16:38 13 Ekim 2018 Cumartesi
Akın Atalay Alev Coşkun Cumhurbaşkanlığı ile iş birliği yapmıştır
​Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın eski icra kurulu başkanı ve vakıf üyesi Akın Atalay, Cumhuriyet yazarlarının hiçbirinin AKP yandaşı olmadığını söyledi.

Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkunun ise Cumhurbaşkanlığı ile iş birliği yaptığını öne sürdü. 

Atalay, Halk TV’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına katıldı, Cumhuriyet gazetesinde yaşananlara değindi. 

Aysever programa başlarken Akın Atalayın sözünün kesilip kesilmeyeceğine yönelik olarak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun konuşacağını söyleyen Aysever, canlı yayın olması durumunda yayına ara verileceğini kaydetti. Aysever, Cumhuriyet gazetesi hakkında Atalayın da göz bebeği ifadesini kullandı. 


Programda İlhan Selçuk döneminden bahseden Atalay, Selçuk sağlığında benim paraf atmadığım bir belgeyi imzalamazdı. Güven ilişkimiz vardı dedi. 

İbrahim Yıldızın görevden alınması

Atalay, Cumhuriyet gazetsinin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldızın görevden alınmadığını söyledi. Kendi istifa etti diyen Atalay, 1 Ağustos 2014te gazeteye 5 yeni muhabir ve yazar geldi. Bunlarla ilgili olarak gazete içindeki bazı yazarlar tepki gösterdiler. Yıldız bunun üzerine bir veda yazısı yazarak ayrıldı diye konuştu.

Can Dündar dönemi

Can Dündar’ın genel yayın yönetmeni olması hakkında Atalay,  Popüler bir isimdi. Gazeteye ilişkin iddia ortaya koymuştu. Tirajı artırırım diye ifadesini kullandı. Atalay, Can Dündar kendi tanığı arkadaşlardan bir ekip kurdu. Biz o insanların isimlerini bilmiyorduk. Milliyet’ten tanıdığı 4-5 arkadaş getirdi. Gazeteyi onlarla birlikte yaptı dedi.

Geçmişte liberaller yazardı

Gazetenin Atatürkçü çizgisinden ayrılarak liberal çizgiye kaydığı iddialarına Atalay, 70lerde 80lerde liberaller yazardı ifadesini kullanarak, Yayın çizgisinde assolan haberleridir.  Cumhuriyette eskiden liberaller yazardı. 70lerde 80lerde yazarlardı. Sosyalistler yazardı. Onlar Atatürkçü değillerdir ifadesini kullandı. 

Atalay şöyle konuştu:

Benim için bir gazete, haberleriyle önemlidir. Gazetelerde eskiden bu kadar köşe yazarı yoktu. Cumhuriyetin eskiden 13-14 tane köşe yazarı vardı. Bugün 50nin üstüne köşe yazarı var. 

Logo tartışması

Geçmişte Cumhuriyet logosunun üzerine haber/yorum koyulmamasına ilişkin olarak Atalay, Şekli tabulara teslim olmadık. Logonun en üstte olmasıyla altta olmasının tartışılması safsatadır. Değerlerinizi koruyarsanız logo aşağıda olmuş yukarıda olmuş fark etmez. Diğer şeyleri öne çıkarmak anlamsız dedi. 

Tiraj tartışması

Atalay gazetenin tirajının azaldığına yönelik olarak açıklaması programda tartışmaya neden oldu. Cumhuriyet Haziran ve Temmuz aylarında 38-39 bin tirajı civarındaydı diyen Atalay, Biz ayrıldıktan sonra tiraj 34 bine kadar düşmüştür dedi. Yayın sırasında Aysever tiraj rakamlarına bakarak, 37 bin olduğunu söyledi. Atalay da İnşallah diyerek, Günlüğe bakmayın, haftanın ortalamasına bakın. Kitap eki nedeniyle 3-4 bin fazla satar ifadesini kullandı.   

Eklerin kaldırılması

Gazetenin sokak ve bilim eklerinin kaldırılması hakkında da konuşan Atalay, Mali nedenlerden dolayı kaldırıldı. Asla içerikle ilgili bir şey değildir. Gazetenin yaşaması için hoşa gitmeyen ekonomik tedbirler almak zorundasınız diye konuştu.

Can Dündar anormal bir para aldı iddiası

Atalay, Can Dündar anormal bir para aldı mı? sorusunu, Hayır, böyle bir para almadı. Cumhuriyete gelen biri anormal ücretle çalışmayacağını bilerek gelir diye yanıtladı.


Son güncelleme: 16:38 13.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı