• Turkhane Logo

Ahmet Altan'a yakalama kararına dünyadan tepkiler: 'Psikolojik terör, şoke edici'

23 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın, 1138 gün sonra cezaevinden tahliyesi uzun sürmedi.

21:43 12 Kasım 2019 Salı
Ahmet Altan'a yakalama kararına dünyadan tepkiler: 'Psikolojik terör, şoke edici'
23 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın, 1138 gün sonra cezaevinden tahliyesi uzun sürmedi.





Karardan bir hafta sonra savcılığın itirazını kabul eden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Altan hakkında yakalama kararı verdi.


Altan hakkındaki bu karar sonrası dünyadan çok sayıda tepki mesajları paylaşıldı.

Uluslararası Yazarlar Birliği İngiliz Pen, Dünya, AİHMe bağlı bir ülke olan Türkiyeyi ve adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü ve insanlığın temel ilkelerini yerine getirmesi diğer gereken uluslararası yükümlülüklerini izliyor mesajını verdi.
  The world is watching Turkey, a country which has committed to the ECHR and other international obligations which require it to uphold due process rights, freedom of expression and fundamental principles of humanity.

- @philippesands #AhmetAltan #FreeTurkeyMedia pic.twitter.com/OXQ6cfft4Z — English PEN (@englishpen) November 12, 2019
 Avrupa Parlamentosu milletvekili, Alman politikacı Rebecca Harms da, Almanya’da Scholl Kardeşler Ödülüne layık görülen Ahmet Altana karşı bir kez daha psikolojik terör ifadesini kullanırken Onun Dünyayı Bir Daha Asla Göremeyeceğim adlı kitabı, Türkiyede hâkimlerin şu anda ne yaptığını çok net bir şekilde anlatıyor ifadesini kullandı. Psychological terror. Against the writer Ahmet Altan who is the laureate of Geschwister-Scholl-Prize 2019. His book “I will never see the world again“ shows in a calm, clear way how Turkey is doing at the moment, the jury judges. #AhmetAltan #freethemall @YaseminCongar_ https://t.co/iosLA7xN08 — Rebecca Harms (@RebHarms) November 12, 2019
BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye de, kararı Tamamen şoke edici olarak nitelerken, Mahkeme tarafından serbest bırakılan Altan şimdi tekrar tutuklanma ile karşı karşıya. Hukukun kötüye kullanımı başka nasıl tarif edilir tepkisini gösterdi.


Yasemin Çongar da, Altanın, Bu gerekçelerle beni hapishanede tuttuğunuz sürece beni tutanlar küçülür. Ben büyürüm. Bu denklemi değiştirmeye de kimsenin gücü yetmez sözlerini paylaştı. truly shocking. Ahmet Altan released by court order in #Turkey. @RTErdogan objects. now Altan faces imminent re-arrest. how to describe other than as an abuse of law, power, process. https://t.co/L0B3fKSCDz — David Kaye (@davidakaye) November 12, 2019

Son güncelleme: 21:43 12.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı