• Turkhane Logo

22 yıllık TRT çalışanı, Mahir Çayan tweeti nedeniyle işten çıkarıldı

TRT, 22 yıllık çalışanı Deniz Salmanlı'yı, Mahir Çayan ve dokuz arkadaşını andığı tweeti gerekçe göstererek terör örgütüyle iltisaklı olmak suçlamasıyla işten çıkardı.

12:07 20 Ağustos 2021 Cuma
22 yıllık TRT çalışanı, Mahir Çayan tweeti nedeniyle işten çıkarıldı
TRT, 22 yıllık çalışanı Deniz Salmanlı'yı, Mahir Çayan ve dokuz arkadaşını andığı tweeti gerekçe göstererek terör örgütüyle iltisaklı olmak suçlamasıyla işten çıkardı.


Haber-Senin yöneticisi olan ve TRTde 22 yıldır çalışan şef montajcı Deniz Salmanlı, TRTnin düzenlediği sınavdan bir gün sonra açılan soruşturmada attığı bir tweet gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı. 

Halk TVden İsmail Saymazın haberine göre TRT, geçen 27 Martta 1260 kişinin katıldığı kurum içi sınav düzenledi. Hacı Bayram Veli Üniversitesinde yapılan sınava kadın ve erkekler ayrı salonlarda girdi. Bu sınav uygulaması tepki çekerken, TRTde örgütlü olan KESKe bağlı Haber-Sen üyeleri 1 Nisanda Twitterda hashtag açarak, bir protesto kampanyası gerçekleştirdi.


TRT, bir gün sonra Haber-Senin yöneticilerinden olan şef montajcı Deniz Salmanlıya idari soruşturma açtı. Açılan soruşturmada Deniz Salmanlının geçmişe dönük twitter paylaşımları mercak altına alındı.  Salmanlının Mahir Çayan ve dokuz arkadaşının 50. ölüm yıldönümü olan 30 Martta şu tweeti attığı tespit edildi:

Teslim olmuyoruz! Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp

Salmanlı, görev başında bulunması sakıncalı görüldüğünden 9 Nisanda açığa alındı.

TRTnin soruşturma evrakında Mahir Çayanın halen terör örgütü olarak nitelendirilen THKP/Cnin lideri olduğu ifade edildi. Çayan ve 10 arkadaşının 1971de iki İngiliz teknisyeni Tokatın Kızıldere köyüne kaçırıp infaz ettikleri, kendilerinin de girdikleri çatışmada öldürüldüğü, bunun uluslararası boyutu olan bir terör eylemi olduğu belirtildi.

Salmanlı, savunmasında Çayan ve adı geçenlerin Kızılderede öldürülmesini, gencecik insanların bir hiç uğruna ölmelerini anmak için paylaştım dedi. Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Terör örgütlerine veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır hükmü gereğince 9 Ağustosta işten çıkarıldı.
 

Son güncelleme: 12:07 20.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı