• Turkhane Logo

TRT'yi Avrupa'nın en iyi kanalı yapan Böken'in başarısı cezasız kalmadı

TRT'de Haber ve Spor Daire Başkan Yardımcısı olarak görev alan Gazeteci Ahmet Böken'e 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

17:37 17 Ağustos 2018 Cuma
 TRT'yi Avrupa'nın en iyi kanalı yapan Böken'in başarısı cezasız kalmadı
TRT'de Haber ve Spor Daire Başkan Yardımcısı olarak görev alan Gazeteci Ahmet Böken'e 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.




Eski TRT Haber ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Ahmet Böken, 3 Nisan 2018de Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada silahlı terör örgütüne üye olmak iddiasıyla yargılandığı davada 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 
İddia edildiği gibi haberleşme programı ByLocku kullanmadığını belirten Böken, Ülkeye hizmet etmekten başka bir şey yapmadım. Beraatimi istiyorum demişti.

Gazeteci Ahmet Bökenin sorumlu olduğu dönemde elde edilen o başarılara ilişkin videolar şöyle;





BAŞARI CEZASIZ KALMADI

1994 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başlayan Ahmet Böken, TURKHANE TV ve TRT Haber’in kurulmasını bizzat yönetti. İki ulusal kanalın kuruluşunda yer alan Böken, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi Emmy Ödülleri’ne jüri olarak seçildi. 

TRT HABER EN İYİ KANAL SEÇİLDİ

Yönettiği TRT Haber, iki yıl içinde Avrupa’nın en popüler televizyon kanalı seçildi. BBC, Rusya Today, Fransa 24, SKY News ve CNBC gibi tanınmış kanalların ön plana çıktığı 19 ülkeden 120 kanalın yarışmaya başladığı yarışmada TRT Haber ilk sırada yer aldı.

TRT BÜTÇESİ ONUN DÖNEMİNDE FAZLA VERDİ

Böken’in tutuklanmasından sonra onunla ilgili bir yazı yazan arkadaşı şu satırları kaleme aldı, “Milletin malı deniz” anlayışını da hiç sevmezdi. Programları kılı kırk yararak seçtiğini, kaliteden ödün vermediğini ve böylelikle TRT bünyesindeki bütün kanallar ekside giderken, onun bütçesinin büyük kısmını harcamadan teslim ettiğini şahitleri anlatır. Zaten onunla ilgili birçok saçma iddia ortaya atılmış ancak yolsuzluk yaptığına dair hiçbir şey ortaya konulamamıştır.”



  Gazeteci Ahmet Böken, TRT Haberi kurdu. Yönettiği TRT Haber, iki yıl içinde BBC, Rusya Today, Fransa 24, SKY News kanallarını geride bırakarak Avrupa’nın en popüler televizyon kanalı seçildi. Aldığı ödülü, ekibine armağan etti. pic.twitter.com/WR449XSPBy — jailed journos (@jailedjournos) 17 Ağustos 2018
Ahmet Böken döneminde TRT tarihinde bir ilk yaşandı ve bütçe fazla verdi!

Hakkında birçok saçma iddia ortaya atıldı ancak yolsuzluk yaptığına dair hiçbir şey ortaya konulamadı. pic.twitter.com/QWzQFwR0B3 — jailed journos (@jailedjournos) 17 Ağustos 2018 Gazeteci Ahmet Bökenin başarısı, karşılıksız kalmadı!

Önce açığa alındı, sonra cezaevine konuldu! Ağır fiziksel işkenceler yapıldı.

Aylar sonra çıkarıldığı mahkemede tanık ifadelerini çürüttü.

Savcının suçlamalarının kendi görev alanını kapsamadığını tek tek ispat etti. pic.twitter.com/2qu8fX9jmg — jailed journos (@jailedjournos) 17 Ağustos 2018 Ahmet Böken, hakkında hiç bir delil olmamasına rağmen 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı!

Cezasına ek olarak sürgüne gönderildi!

Kaldığı cezaevi değiştirilerek ailesinden kilometrelerce uzağa; Konyaya nakledildi.

Ahmet Böken sadece gazetecilik yaptı... pic.twitter.com/TcUVKUGVIE — jailed journos (@jailedjournos) 17 Ağustos 2018
 

Son güncelleme: 17:37 17.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı