• Turkhane Logo

Erdoğan’dan Soylu’ya ambargo: Saray’daki törenlere çağırmıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Sedat Peker’in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi programlara çağırmadığı ortaya çıktı.

17:35 03 Temmuz 2021 Cumartesi
Erdoğan’dan Soylu’ya ambargo: Saray’daki törenlere çağırmıyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Sedat Peker’in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi programlara çağırmadığı ortaya çıktı.





Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaların ardından AKP ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi içinde yalnız kalan Süleyman Soylu’yla önemli bir ayrıntı gündeme geldi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu’yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki iki törene çağırmayarak yan yana görüntü vermekten kaçınıyor. Gözler şimdi partide “istenmeyen bakan” konumuna gelen Soylu’nun görevden alınıp alınmayacağına çevrildi.

KAYMAKAM ADAYLARI TOPLANTISINA  ÇAĞIRMADI

DW Türkçe’de Alican Uludağ’ın haberine göre bu süreçte Erdoğan, belirgin olarak Soylu’dan uzak duruyor. 8 Haziran’da 109. dönem kaymakam adaylarını Cumhurbaşkanlığı Saray’ında kabul eden Erdoğan, Soylu’yu çağırmadı.

ADALET BAKANI VAR SOYLU YOK

1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı toplantısı düzenlendi. Erdoğan, törene Aile Bakanı Derya Yanık ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü davet etti. Ancak kadına karşı şiddetle mücadelenin en önemli kurumu olan İçişleri Bakanlığı toplantıda yer almadı. Soylu, Külliye’deki toplantıya yine çağrılmadı.

GÜVENLİKLE İLGİLİ BRİFİNGLERİ SOYLU’DAN ALMIYOR

Kulislerde Erdoğan’ın güvenlikle ilgili brifingleri de Soylu yerine, başka devlet yöneticilerinden aldığı konuşuluyor. Yaz aylarında açıklanması beklenen emniyet müdürleri ve valiler kararnamesinde Soylu’ya yakın kişilerin görevden alınması bekleniyor. Kararnamenin gecikmesinde de buna ilişkin yaşanan krizin etkili olduğu ifade ediliyor.

SOYLU BAKANLIKTAN ALINACAK MI?

Gelinen noktada, Erdoğan henüz Soylu’yu görevden almadı. Süleyman Soylu ise istifa etmekten kaçınıyor. Erdoğan’ın desteğini kaybeden, parti içinde yalnızlaşan Soylu’nun siyasi kariyerine nasıl devam edeceği ise şimdilik bilinmiyor.

DÜNYANIN EN KÖTÜ ADAMIYIM DEYİP PARTİYE MESAJ VERDİ

Dün gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurban eti dağıtımının yasaklandığı haberlerine Soylu’nun “Ben bu dünyanın en kötü adamıyım” cevabı ise partiye mesaj olarak yorumlandı.

Son güncelleme: 17:35 03.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı