• Turkhane Logo

Sükûtun çığlığı Tanzanya'da dile geldi

Ümit Nağmeleri, Arabesk müziğinin efsanevi ismi Müslüm Gürses’in

01:06 13 Eylül 2020 Pazar
Sükûtun çığlığı Tanzanya'da dile geldi
Ümit Nağmeleri, Arabesk müziğinin efsanevi ismi Müslüm Gürses’in

Şoför bir babanın üç çocuğundan biri olarak yetişen ve okulda başarıları ile dikkati çeken Said, Türkiyede Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik cadı avına Müslüm Gürsesin şarkısı ile veryansın etti.
İtirazım Var parçası için hazırlanan videoda günümüzde zulme maruz kalan insanların fotoğraflarına yer verildi. 
İTİRAZIM VAR MAZLUMU EZENE
Tanzanyalı Said zulme karşı, “İtirazım var bu zalim düzene. İtirazım var mazlumu ezene, zalimin hilesine, dostun ihanetine, haksızlığın cümlesine itirazım var.” diyor. 

Özel hazırlanan klipte dünyanın farklı yerlerinde sefalet içindeki çocuklar, Türkiye’deki zulümden kaçmak için Meriç Nehrinden Yunanistan’a geçen aileler ve yine Türkiye’de suçsuz yere tutuklanan insanların fotoğrafları dikkati çekti.
İTİRAZIM VAR
İtirazım var bu zalim düzeneİtirazım var mazlumu ezeneZalimin hilesine, dostun ihanetineHaksızlığın cümlesine itirazım varYarım kalan sevgiye, şu emanet gülmeyeYaşamadan ölmeye itirazım varBen hep ezilmeye mecbur muyum?Bu zulüm ile yaşamaya mahkum muyum?İtirazım var bu yalan dolanaBenim şu dertlere ne borcum var kiTuttu yakamı bırakmıyorBenim bu kalbimde inancım var kiNe yapsa da ufkumu karartmıyorNe yapsa da ufkumu karartmıyorİtirazım var değişmez düzeneİtirazım var güçlüyü öveneSevginin sahtesine, kedere böylesine,Tarihin böylesine itirazım var.

Son güncelleme: 01:06 13.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı