• Turkhane Logo

Milyarder işadamına rekor ceza!

İspanya'da ressam Pablo Picasso'nun

23:28 19 Ocak 2020 Pazar
Milyarder işadamına rekor ceza!
İspanya'da ressam Pablo Picasso'nun

Madrid 27 nolu Ceza Mahkemesi, Bankinter bankasının eski başkanı ve milyarder işadamı Jaime Botin hakkındaki tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili davada kararını açıkladı.
Mahkeme dünyaca ünlü ressam Pablo Picassonun Genç Kadın Başı isimli tablosunu izinsiz olarak İspanya dışına çıkarmaya çalışmak suçundan Botini 18 ay hapse mahkûm etti. 
Botin tablonun değerinin iki katına denk gelen 52,4 milyon euro para cezası da ödeyecek.
MÜZAYEDE İPTAL EDİLDİ
Picassonun 1906da çizdiği Genç Kadın Başı tablosunu 1977de satın alan Botin, 6 Şubat 2013te Londradaki Christies müzayede evinde bu tabloyu satma girişiminde bulunmuştu. 
Ancak İspanyadaki Tarihi Varlıklar Kanununun 29uncu maddesi gereğince kültürel değer sayılan Picassonun eserlerinin İspanyol devletinin izni olmadan yurt dışına çıkarılması yasak olması sebebiyle müzayede gerçekleştirilememişti.
Söz konusu tablo, Botine ait olan ve Korsika Adasında bulunan bir yatta 2015te polisin düzenlediği operasyonla ele geçirilerek İspanyaya getirilmişti.  
DEVLET ENVANTERİNE KAYDEDİLECEK
Madriddeki mahkeme, Botine ait olan tablonun İspanyol devletinin envanterine geçirilmesine karar verdi.
Savcılık, Botin hakkında 4 yıl hapis ve 100 milyon euro ceza talep ederken, mahkemenin verdiği cezanın temyiz edilebileceği bildirildi.
İşadamı Botin, 18 aylık hapis cezası kararını temyiz mahkemesine taşıyacak.

Son güncelleme: 23:28 19.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı