• Turkhane Logo

Altın Küre Ödülleri'ne Oppenheimer damga vurdu

81'incisi düzenlenen Altın Küre ödüllerinin yıldızı beş dalda ödüle layık görülen Oppenheimer oldu. Barbie için hayal kırıklığı olan geceden Succession dizisi üç ödülle ayrıldı.

12:00 08 Ocak 2024 Pazartesi
Altın Küre Ödülleri'ne  Oppenheimer damga vurdu
81'incisi düzenlenen Altın Küre ödüllerinin yıldızı beş dalda ödüle layık görülen Oppenheimer oldu. Barbie için hayal kırıklığı olan geceden Succession dizisi üç ödülle ayrıldı.


Oscarların habercisi olarak nitelendirilen 81. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. Her yıl televizyon ve sinema dünyasının en iyilerini seçen Altın Kürenin bu yılki yıldızı 2023e damga vuran Oppenheimer filmi oldu.
Pazar gecesi Beverly Hillste düzenlenen ödül töreninde ismi beş kez anons edilen film; yılın en iyi filmi seçildi. Film, yönetmen koltuğundaki Christopher Nolan’a en iyi yönetmen ödülünü getirirken, fizikçi Julius Robert Oppenheimere hayat veren başrol oyuncusu Cillian Murphy en iyi erkek oyuncu dalında ödüle layık görüldü. Robert Downey Jr, aynı filmdeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alırken en iyi özgün film müziği ödülü de Oppenheimere gitti.
En iyi kadın oyuncu dalındaki ödülün sahibi Poor Thingsteki rolüyle Emma Stone olurken, en iyi yabancı film ve en iyi senaryo ödüllerine ise Fransa yapımı Anatomy of a Falla layık görüldü. The Boy and the Heron ise en iyi animasyon ödülünü kazandı.
2023te Oppenheimer ile birlikte kitleleri sinema salonlarına çeken ve gecenin favorileri arasında olan Barbie geceden iki ödülle ayrıldı. Dokuz dalda aday gösterilen film, en iyi özgün şarkı (Billie Eilish OConnell & Finneas OConnell  - What was I made for?) ve yeni bir kategori olan sinema ve gişe başarısı dalında ödüle layık görüldü.
Successiona dört ödülTelevizyon dünyasının bu yılki yıldızı ise son sezonuyla rekor dalda aday gösterilen Succession oldu. ABDde medya imparatorluğu sahini bir ailenin içindeki iktidar mücadelesini anlatan dizi, drama dalında en iyi dizi ödülünün sahibi oldu. Successionun yıldızları Kieran Culkin, Sarah Snook ve Matthew Macfadyen de geceden ödülle ayrıldı.
Komedi kategorisinin kazananı ise The Bear oldu. Dizi, en iyi komedi dizisi dalında ödüllendirilirken; dizinin başrol oyuncuları Jeremy Allen White ve Ayo Edebiri de geceden bu kategoride en iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu dallarında ödülle ayrıldılar.
Mini dizi dalında ise Netflix yapımı Beef, Altın Küre’nin sahibi oldu. Dizi, başrol oyuncuları Ali Wong ve Steven Yeun’a da bu dalda en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazandırdı.

Son güncelleme: 12:00 08.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı