• Turkhane Logo

Sinemacıların 'Netflix'le hançerlendik' tepkisine BKM'den yanıt

Yerli film yapımcılarıyla sinema işletmecileri arasındaki krize Netflix de dahil oldu.

12:16 18 Şubat 2019 Pazartesi
Sinemacıların 'Netflix'le hançerlendik' tepkisine BKM'den yanıt
Yerli film yapımcılarıyla sinema işletmecileri arasındaki krize Netflix de dahil oldu.

‘Sinema Kanunu’yla bir anlaşmaya varan taraflar, BKM’nin Organize İşler Sazan Sarmalı filmini vizyona girdikten kısa bir süre sonra Netflixte yayına vermesi işleri kızıştırdı.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Resmen hançerlendik derken BKMden cevap geldi. Twitterdan yapılan açıklamada, değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Organize İşler Sazan Sarmalı filmi için Netflix ile yapılan anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacağı savunuluyor.

Açıklamada, 1 Şubatta sinemalarda gösterime giren filmin, üçüncü haftasında hem sinemalarda hem de Netflix üzerinden gösterime devam etmekte olduğu belirtilirken, Organize İşler Sazan Sarmalı filminin Netflix üzerinden Türkiye dahil toplam 190 ülkede yayına açılacağı aktarılıyor.

  Kamuoyuna duyurulur. pic.twitter.com/0EtIbPDWsU — BKM (@Bkmonline) 17 Şubat 2019  

BKM, sinemalarla ilgili düzenlemenin yasalaşmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguluyor. Filmlerin vizyon tarihini ertelemediklerini ve sezon için hazırladığımız tüm filmlerimizi vizyona çıkarma kararı aldıklarını hatırlatan şirket, Sektörümüzde yaşanan krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacağına eminiz ifadesini kullanıyor.

Şirket, Netflix ile yapılan anlaşmanın yalnızca Organize İşler Sazan Sarmalı ile sınırlı kalacağının altını çizerek diğer BKM filmlerinin yalnızca sinemalarda gösterime gireceğini açıkladı.

Öte yandan Habertürkün aktardığına göre , bir alışveriş merkezi çıkışında gazetecilerle ayaküstü sohbet eden Cem Yılmazın, Netflix adımına ilişkin olarak, Benim de haberim yoktu, ben de görünce şaşırdım değerlendirmesini yaptığı belirtiliyor.

Cem Yılmazın, kendisinin de bu yönde atıp atmayacağına ilişkin soruya Benim filmlerim sinemada gösterime girecek. Benim öyle bir düşüncem yok yanıtını verdiği de kaydediliyor.
 

Son güncelleme: 12:16 18.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı