• Turkhane Logo

Oyuncu Arnold Schwarzenegger ameliyata alındı

ABD'li ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, açık kalp ameliyatına alındı

22:28 30 Mart 2018 Cuma
Oyuncu Arnold Schwarzenegger ameliyata alındı
ABD'li ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, açık kalp ameliyatına alındı

Avusturya kökenli ABDli ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, açık kalp ameliyatına alındı.

Arnold Schwarzenegger kimdir?

Arnold Schwarzenegger, 30 Temmuz 1947 tarihinde Avusturyanın Thal şehrinde doğdu. 20 yaşındayken vücut geliştirme sporuna başladı ve Bay Iniverse unvanını kazanan genç isim oldu. Vücut geliştirme için yeni bir uluslararası kitle yaratarak, kendini bir spor ikonuna dönüştürdü.






1968de Amerikaya göç etti. Beş Mr. Universe unvanını ve yedi Mr. Olympia unvanını kazandı. Daha sonra  , Wisconsin Üniversitesinden bir üniversite derecesi almak için devam etti ve ABD vatandaşı oldu.

Schwarzenegger, 1984 yılında Jim Cameron’ın bilim-kurgu gerilim filmi Terminator’in baş karakteri olarak sinema tarihine adını altın harflerle kazıttı.

Terminator serisinde oynadığı roller için Amerikan Film Enstitüsünün “Yüzlerce Kahramanlar ve Kötüler” kategorisinde yer alan tek aktördür. Diğer akılda kalan karakterler arasında Komando, Predator, İkizler, Toplam Geri Çağırma, Gerçek Yalanlar, Silgi, Teminat Hasarı, Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi ve Sylvester Stalloneun aksiyon filmlerine gösterdiği bir minyatür, The Expendables ve The Expendablesda genişletilmiş rol bulunmaktadır.

Son güncelleme: 22:28 30.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı