• Turkhane Logo

'Nasipse Adayız', Belgrad Film Festivali'nden ödülle döndü

Ercan Kesal'ın yazıp, yönettiği "Nasipse Adayız", Belgrad Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi İlk Film Ödülü"ne layık görüldü.

17:45 17 Mayıs 2021 Pazartesi
'Nasipse Adayız', Belgrad Film Festivali'nden ödülle döndü
Ercan Kesal'ın yazıp, yönettiği "Nasipse Adayız", Belgrad Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi İlk Film Ödülü"ne layık görüldü.


Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivalinde gerçekleştiren Ercan Kesalın yazıp, yönettiği Nasipse Adayız, Belgrad Uluslararası Film Festivalinden En İyi İlk Film Ödülünü aldı.

Barbu Balasoiunun görüntü yönetmenliğini, Ali Aganın kurgusunu, Oya Köseoğlunun ise sanat yönetmenliğini yaptığı Türkiye-Sırbistan ortak yapımı Nasipse Adayız, şu an Netflixte izlenebiliyor.


Pandemi sebebiyle ödül törenine katılamayan Ercan Kesal, duygu ve düşüncelerini festivale katılanlarla paylaştığı videoda, Sırbistanın kendisinin hayatında özel bir yeri olduğunu, babasının okuması için aldığı ilk ciddi kitabın Ivo Andricin Drina Köprüsü olması ve yıllar sonrasında Bir Zamanlar Anadolu filmiyle Sırbistana Emir Kusturicanın davetlisi olarak gittiklerinde Kustiricanın kendisine hediye olarak aynı kitabı hediye etmesinin kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti.

Türkiye prömiyerini yaptığı İstanbul Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘FIPRESCI En İyi Film’ ödülleriyle dönen ‘Nasipse Adayız’, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu alıyor.

Film ayrıca Türkiye’de 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ yarışmasında ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül almıştı. Son olarak film 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödül kazanmıştı.

Yapımcılığını Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Picturesın gerçekleştirdiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından desteklendi.

Son güncelleme: 17:45 17.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı