• Turkhane Logo

Kültür Bakanlığı sinema desteğinin en büyüğü TRT yapımcısına verildi

Her yıl tartışmalara neden olan Kültür Bakanlığı sinema destek fonunun en büyüğü (1 milyon 250 bin) TRT’ye yapımlar hazırlayan Neden Film’e verildi.

12:44 09 Nisan 2019 Salı
Kültür Bakanlığı sinema desteğinin en büyüğü TRT yapımcısına verildi
Her yıl tartışmalara neden olan Kültür Bakanlığı sinema destek fonunun en büyüğü (1 milyon 250 bin) TRT’ye yapımlar hazırlayan Neden Film’e verildi.

 Ahmet Tarık Güven’in sahibi olduğu Neden Film, 2015-2016 yıllarında TRT için 7 yapım hazırlamış yeni bir şirket. İkinci en büyük destek ise Semih Kaplanoğlu’na gitti.

Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, 2019 yılında desteklenmesi uygun bulunan uzun metrajlı kurgu film yapım projelerini açıkladı. En yüksek destekler, TRT ve Kanal D’ye yapımlar hazırlayan şirketlere verildi.

Neden Film Yapım’ın ‘Bozkırda Deniz Kabuğu’ adlı projesi 1 milyon 250 bin TL ile en yüksek destek alan proje oldu. Ahmet Tarık Güven’in sahibi olduğu Neden Film, 2015-2016 yıllarında TRT için 7 yapım hazırlamış yeni bir yapım şirketi. TRT proje koordinatörü olarak adı geçen Ahmet Tarık Güven’in imbd’deki filmografisi şöyle:


2016 Biz Bir Dolaşalım
2016 Saruhan (TV Executive Producer)
2016 Ekisporter (TV Movie) (TV Executive Producer)
2016 Ankara Yazi Veda Mektubu (TV Executive Producer)
2016 Son Kuslar (TV Executive Producer)
2015 Umut apartmani (TV Executive Producer)
2015 Adi: Yunus (TV Executive Producer)

AHMET ULUÇAY’IN YARIM KALAN PROJESİ

Bozkırda Deniz Kabuğu, Ahmet Uluçay’ın 2009’da vefat etmeden önce çekimlerini tamamlayamadığı filminin adı idi. Ahmet Tarık Güven’in, Uluçay’ın ayarım kalan filmini tamamlamak için mi desteklendiğine dair henüz bir bilgi bulunmuyor.



SEMİH KAPLANOĞLU İKİNCİ SIRADA

/


Desteklerden en yüksek ikinci destek, Altın Ayı ödüllü Bal’dan sonra filmleriyle değil hükümet yanlısı tavrıyla eleştirilen sinemacılardan Semih Kaplanoğlu’na ait Kaplan Film’in ‘Aslı’ adlı projesine verildi. Projeye Kültür Bakanlığı’nın desteği 1 milyon 200 bin TL olarak açıklandı.

TRT’ye dini programlar hazırlayan Mans Medya’nın projesine 950 bin TL, ülkenin en büyük birkaç yapım şirketinden biri olan TAFF Yapım’a 1 milyon TL, Kanal D’de yayınlanan ‘Yaralı Kuşlar’ dizisinin yapım şirketi Stellar Yapım’a ise 700 bin TL destek verilecek. Daha önce Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu animasyon filmini yapan Anibera Film Yapımcılık’ın ise yeni projesi Hezarfen de 1 milyon destek alan projelerden biri.

7 yıl önce kısa filmiyle Altın Palmiye kazanan Rezan Yeşilbaş (Uçan Köfteci), Neden Tarkovski Olamıyorum filmiyle adını duyuran Murat Düzgünoğlu ve Zeki Demirkubuz (Hayat) da yeni filmleriyle desteklenen yönetmenler arasında bulunuyor.

Sinema Destekleme Kurulu tarafından destek verileceği açıklanan uzun metrajlı kurgu 25 film projesi şöyle:


/

Desteklenen ilk filmler ise şöyle:


Son güncelleme: 12:44 09.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı