• Turkhane Logo

Kız Kulesi yıkıldı iddiasına bakanlıktan açıklama:

Ömrünü doldurmuş aksam yapıdan uzaklaştırıldı

09:36 04 Eylül 2022 Pazar
Kız Kulesi yıkıldı iddiasına bakanlıktan açıklama:
Ömrünü doldurmuş aksam yapıdan uzaklaştırıldı

Geçtiğimiz yıl eylül ayında restorasyon amacıyla kapatılan Kız Kulesinin yıkıldığı iddia edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise ömrünü doldurmuş betonarme aksamın yapıdan uzaklaştırıldığı belirtildi.


Kız Kulesi’nin çekilen bir videosu ortalığı karıştırdı. Ortaya çıkan görüntülerde Kız Kulesi’nin olmadığı görülüyor. Sosyal medyada “Kız Kulesi yıkıldı mı?” gündem olurken bakanlık ömrünü doldurmuş betonarme aksamın yapıdan uzaklaştırıldığını açıkladı.


RESTORASYON SIRASINDA MI YIKILDI?

Geçtiğimiz yıl eylül ayında restorasyon amacıyla kapatılan Kız Kulesi’nin yıkıldığı söylentileri sosyal medyada gündem oldu. Görüntüde Kız Kulesi’nin söküldüğü ve yerinde olmadığı görüldü. İddiaya göre kule restorasyon çalışması sırasında yıkıldı ve toparlanamayacak hale geldi.

“ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ AKSAM YAPIDAN UZAKLAŞTIRILDI”

Ortaya atılan iddialar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun açıklama yaptı. Coşkun, “Restorasyonda, alanında uzman hocalarımız Zeynep Ahunbay, Feridun Çılı ve Han Tümertekin danışmanlığında hazırlanan raporlar doğrultusunda ömrünü doldurmuş betonarme aksam, yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesiyle ve evrensel koruma ilkelerine uygun şekilde yapılmaktır” ifadelerini kullandı.   Afedersiniz rahatsız ediyorum çok uzatmayacağım:
Kız Kulesi nerede ?@TCKulturTurizm pic.twitter.com/UgrHWGGXNB — Umut Oğuz (@umutoguz) September 3, 2022  
 

Son güncelleme: 09:36 04.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı