• Turkhane Logo

Kırık Testi Serisinin 18. Kitabı Çıktı: İmtihanlar Kuşağı

M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaleme aldığı Kırık Testi serisi, okuyucularını sohbet tadında bir marifet yolculuğuna çıkarıyor.

15:52 24 Aralık 2021 Cuma
Kırık Testi Serisinin 18. Kitabı Çıktı: İmtihanlar Kuşağı
M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaleme aldığı Kırık Testi serisi, okuyucularını sohbet tadında bir marifet yolculuğuna çıkarıyor.



Serinin ilk kitabının çıktığı 2010 yılından bu yana okurlar Kırık Testi serisiyle yüce hakikatleri bir sohbet atmosferinde tefekkür edebiliyor. Serinin 18. kitabı, tıpkı diğerleri gibi; sade, derin, anlaşılır bir üsluba sahip.

Süreyya Kitap’tan çıkan İmtihanlar Kuşağı, geniş konu yelpazesiyle zihnen ve kalben bir beslenme kaynağı niteliğinde.Başkalaşmahastalığınakarşı sergilenecek tavır, zulüm karşısında ortaya konması gereken müspetdavranış, hizmet felsefesinin gerektirdiğiyaklaşımlar, şeytanın oyunları, barışın aileden devletlerarası münasebetlere kadar oynadığı kritik rol gibi konulara değiniliyor.Kitabın ilerleyen bölümlerinde ise, pratik hayatta insanların ihtiyaç duyduğu temel prensiplerin üzerinde duruluyor.Kalbî ve ruhî dinamiklerle insanın iç dünyası imar edilirken diğer taraftan;toplumun yaralarını iyileştirecek ana unsurlarla ortaya reel bir reçete konuyor. Bu şekilde, en derin kalbî amellerden en geniş sosyal konulara kadar geniş bir yelpazede bizi dolaştırmanın yanında, daha özel dairede Hizmet Hareketi’nin temel anlayışlarını bir kez daha hatırlatmayı da ihmal etmiyor:


Adeta bir marifet yolculuğunu andıran olan bu kitapta; ıstırap ile aksiyon beraberliğinden, hicretin önemine, şiddete karşı alınması gereken tavırdan alternatif projeler geliştirerekdip dalga oluşturmanın ehemmiyetine, realiteleri gözönünde bulundurmaktan konumun hakkını vermeye, çoğulculuğaaçık olmanın lüzumundan zamanın insanı olma gerçeğine kadar bir düzine prensip ve yaklaşıma dikkat çekiliyor.

Manevi beslenme kaynağı arayışındaysanız eğer, bu ki­tabın sayfalarını çevirin; ömrünü İslâmi ilimlere vakfetmiş bir fikir ve aksiyon insanının kaleminden yepyeni bir tefekkür yolculuğuna çıkacaksınız.

https://sureyyakitap.com/product/imtihanlar-kusagi/
 

Son güncelleme: 15:52 24.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı