• Turkhane Logo

‘Game of Thrones’: Oyuncuların yarısından fazlası öldü

‘Game of Thrones’ dizisi, dünya çapında izlenme rekorları kıran bir dizi olarak tarihe geçti ve geçmeye de devam ediyor.

14:01 03 Ocak 2019 Perşembe
‘Game of Thrones’: Oyuncuların yarısından fazlası öldü
‘Game of Thrones’ dizisi, dünya çapında izlenme rekorları kıran bir dizi olarak tarihe geçti ve geçmeye de devam ediyor.

Dizinin yedi sezonuyla ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarından ise ilginç detaylar dikkat çekiyor.

Milliyet Cadde’den Sina Koloğlu, Injury Epidemiology (Epidemeloji, toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların dağılımını, görülme sıklıklarını ve bunları etkileyen belirteçleri inceleyen bir tıp bilimi dalı) dergisinde yayınlanmış. 

Macquarie Üniversitesi (Avustralya/Sidney) Öğretim Üyesi Reidar Lystad’ın yaptığı araştırmaya göre, karakterlerin yüzde 56’sı ölmüş. 


Araştırmaya göre kiminin ölümü çabuk kimininki uzun olmuş.Buna göre, dizide ölümler değişik aralıklarda oluyor. 11 saniyede ölen de, 57 saat sonra hayatını kaybeden de var. Yapımın yayınlanan bölümünün ilk saatinde ölme oranı yüzde 14... Nedenlerin başında yaralanma geliyor; yüzde 74’le... Bunların içinde kafa ve boyundan yaralanmalar kesin ölümle sonuçlanıyor. 

Asil soydan gelen kadınlar ve ilişkileri yenileyenler ve sahnesi az olanların ölme riski ise diğerlerine göre daha az. 

Peki, normal ölen yok mu?

Araştırma sadece iki doğal ölüm vakasının olduğunu söylüyor. Koloğlu’nun aktardığına göre yazar, bu kadar insanın ölmesini demokratik yapıların yokluğuna bağlıyor. Yaşanan dönemde demokrasinin olmamasını, önleyici tedbirlerin (mesela okul, hastane gibi) bulunmaması ve şiddetin boşluğu doldurması olarak açıklıyor. Ve bugün yaşananlara dünyada (savaşlar ve ölümler devam ediyor) gönderme niteliği taşıdığı da dizi için söylenen bir iddia... 
 

Son güncelleme: 14:01 03.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı