• Turkhane Logo

Çılgın genç, tek tekerlek üstünde 3 yılda dünyayı turladı

​Dünyayı tek tekerlekli bisikletle dolaşan ilk insan olmak için yola çıkan İngiliz genç, bu hayaline 39 ayda ulaştı. 35 bin 200 kilometre yol kat eden Pratt, geçtiğimiz günlerde evine döndü.

16:14 01 Ağustos 2018 Çarşamba
Çılgın genç, tek tekerlek üstünde 3 yılda dünyayı turladı
​Dünyayı tek tekerlekli bisikletle dolaşan ilk insan olmak için yola çıkan İngiliz genç, bu hayaline 39 ayda ulaştı. 35 bin 200 kilometre yol kat eden Pratt, geçtiğimiz günlerde evine döndü.

Ed Pratt, lise yıllarında tek tekerlekli bisiklet kullanmaya merak sardı. İki yılda bu becerisini epey geliştirdi. Lise hayatının son günlerinde çılgınca bir deneyime karar verdi. Bisikletiyle dünyayı dolaşmayı kafasına koydu. Uyku çadırı, temel ihtiyaç malzemeleri ve bazı yedek parçaları bir çantanın içine doldurdu. Mart 2015’te ülkenin kuzeyinde doğup büyüdüğü Curry Rivel kasabasından yola çıktı.Çılgın genç üç yıl boyunca ihtiyaç duyacağı tüm malzemeleri bir çantaya doldurarak yanına aldı.

/

KEŞFEDİLMEMİŞ YOKUŞLARI TIRMANDI


Genç bisikletçi Avrupa ülkelerini hızlı geçti; Türkiye’yi aşıp Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Orta Asya’ya ulaştı. Engebeli yolları, keşfedilmemiş yokuşları tırmanmakta zorlandı. Kazakistan’da bir araca çarpılmaktan son anda kurtuldu. Bazı zorlu güzergahlarda trenle yolculuk yaptı.

Tarihi İpek Yolu’nu takip ederek Çin’i aşan Ed Pratt, yönünü güneye çevirdi. Asya’nın güney ucu Singapur’a kadar indi. Ed Pratt, hava yolunu da kullandı. Singapur’dan uçakla Avustralya’ya, oradaki gezisinin akabinde Yeni Zelenda’ya geçti.Avrupa, Asya ve Avustralya’yı dolaşan genç bisikletçi, son durağı Amerika’da, tek tekerlek bisiklet sürücüleriyle buluştu.
/
DÖRDÜNCÜ KITA AMERİKA

Avrupa, Asya ve Avustralya’yı dolaşan genç bisikletçinin son durağı Amerika oldu. Yukarıdan aşağı, batıdan doğuya Amerika’yı turlayan Ed Pratt, New York havaalanından memleketine dönüş için uçağa bindi.

EVİNE SON 500 KM

Pratt’in uçağı İngiltere’nin güneyinde bir şehre indi. Evine kadar 500 kilometrelik mesafeyi bu unutulmaz yolculuğu yaptığı bisikletiyle kat etti. Oturduğu kasabanın girişinde onu ailesi ve yakınları karşıladı. Ed Pratt kendini ‘’mutluluktan kendinden geçmiş biri’’ olarak tanımladı. Anne Roxanne Pratt ise, 19 yaşında bu maceraya uğurladığı oğluna, hayalinin peşini bırakmadığı için övgüde bulundu.Ed Pratt, takipçilerinin ilgisini canlı tutmak için hareket halindeyken drone ile çekimler yaptı.

SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANDI

Ed Pratt yolculuğu boyunca en büyük desteği etkin kullandığı sosyal medyadan gördü. Yeni takipçiler edindi, onlarla interaktif etkileşime girdi. Kimiyle komşuluk etti, kimine misafir oldu. Buluştuğu insanlara bisiklet kullanmayı öğretti. Bazı vefalı öğrencileri yolculuğunun bir bölümünde ona  eşlik etti.
Açtığı youtube kanalında, yolculukta çektiği videoları paylaştı. İzleyenleri etkilemek için drone aldı, hareket halindeyken drone ile çekim yapıp paylaştı.

Çılgın bisikletçinin 1,5 yılda tamamlamayı umduğu unutulmaz macera, 3 yıl 3 ayda son buldu. Bu sıradışı deneyimden geriye, sosyal medya arkadaşlıkları ve yayınladığı aksiyon dolu görüntüler kaldı.

Son güncelleme: 16:14 01.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı