• Turkhane Logo

Başkent’in Uluslararası Film Festivali başlıyor

Ankara bu sene 24'üncüsü düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

13:24 23 Mayıs 2021 Pazar
Başkent’in Uluslararası Film Festivali başlıyor
Ankara bu sene 24'üncüsü düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kültür ve sanat etkinliklerine destek olmaya devam ediyor. “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”, 27 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile 20ye yakın sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece çevrimiçi yapılan festival, bu yıl 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi gösterimlerle, 4 Haziran-11 Haziran tarihleri arasında ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve CerModern Açık Hava Sinemasında Başkentlilerle buluşacak.


Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan festival, 27 Mayıs Perşembe günü saat 11.00da Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde Gençlik Parkı’nda düzenlenecek basın toplantısıyla start alacak. Türkiyenin ilk kadın filmleri festivali olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, ABB TVden canlı olarak yayınlanacak basın toplantısıyla tanıtılacak.

Ankara Kent Konseyi’nin paydaşlarından biri olan Uçan Süpürge Vakfı tarafından 1998 yılından bugüne kadar düzenlenen festival, dünyaca ünlü kadın yönetmenlerin eserlerinin tanıtıldığı, kadının çağdaş dünyadaki önemi ve değerini vurgulayan filmleri Başkentli sanatseverlerle buluşturuyor.

“Araftan Çıkmak” temasıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinin sinemadaki kadın emeğinin önemini vurgulamak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller, 4 Haziranda Ankarada düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Bu yıl Onur Ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcaya, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu-şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen Ekin Fil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstüne, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Ahsen Eroğluya verilecek.

Hayata geçirdiği projeler ile kadının toplumdaki yerini ve önemine yönelik farkındalık hareketlerini destekleyerek kadın dostu belediyeciliğin öncüsü olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 24. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern Açık Hava Sinemasında gösterilecek filmlere teknik altyapı desteği de sağlayacak.

Başkentin dört bir yanındaki billboardlarla festivalin tanıtımını gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, tüm sinemaseverleri Türkiye dahil 33 ülkenin katıldığı festivali izlemeye davet edecek.

Son güncelleme: 13:24 23.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı