• Turkhane Logo

73. Emmy Ödülleri'nde adaylar belli oldu

Bu yıl 19 Eylül'de sahiplerini bulacak olan 73. Emmy Ödülleri'nde adaylar belli oldu.

23:15 13 Temmuz 2021 Salı
73. Emmy Ödülleri'nde adaylar belli oldu
Bu yıl 19 Eylül'de sahiplerini bulacak olan 73. Emmy Ödülleri'nde adaylar belli oldu.


Televizyon endüstrisinin en büyük ödüllerinden biri olan Emmy ödülleri için 2021 yılının adayları belli oldu. 19 Eylülde sahiplerini bulacak olan 73. Emmy Ödüllerinin aday listesi ABD’li aktör Ron Cephas Jones ve kızı Jasmine Cephas Jonesın sunuculuğu ile Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisinin YouTube kanalından canlı yayınla açıklandı.

Televizyon Akademisi Başkanı ve CEOsu Frank Scherma canlı yayında yaptığı açıklamada, Bu yıl, televizyonun çok kuşaklı aileleri, en sevdikleri programların ortak sevgisinde bir araya getiren olağanüstü bir yıl oldu ifadesini kullanarak, televizyonu yücelten ve yeniden tanımlayan olağanüstü programları ve yetenekleri takdir ettiğini belirtti.


2021de Emmy Ödüllerindeki kategorilerde aday olanların tam listesi Emmynin resmi internet sitesinde de yayınlandı. Emmyde ödül almaya hak kazanan başlıca adaylıklar arasında, En İyi Drama kategorisinde, The Crown, The Boys, Bridgerton, The Handmaids Tale, Lovecraft Country, The Mandalorian, Pose ve This Is Us yer aldı.

KOMEDİ DALI ADAYLIKLARI

En İyi Komedi de ise, Black-ish, Cobra Kai, Emily in Paris, Hacks, The Flight Attendant, The Kominsky Method, Pen15 ve Ted Lasso bulunuyor.

Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde adaylar, Shrill ile Aidy Bryant, The Flight Attendant ile Kaley Cuoco, Hacks ile Jean Smart, Mom ile Allison Janney, Black-ish ile Tracee Ellis Ross oldu.

Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu adaylarında, Black-ish ile Anthony Anderson, The Kominsky Method ile Michael Douglas, Shameless ile William H. Macy, Ted Lasso ile Jason Sudeikis, ve Kenan ile Kenan Thompson yer aldı.

DRAMA DALI ADAYLIKLARI

Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu adaylarında The Crown ile Josh O’Connor, Pose ile Billy Porter, This Is Us ile Sterling K. Brown, Bridgerton ile Rege-Jean Page, Lovecraft Country ile Jonathan Major, Perry Mason ile Matthew Rhys yer alirken, Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu adaylarının In Treatment ile Uzo Aduba, The Crown ile Olivia Colman, The Handmaid’s Tale ile Elisabeth Moss, Pose ile MJ Rodriguez ve Lovecraft Country ile Jurnee Smollett`in olduğu açıklandı.En İyi Talk Show programlarında ise, Conan, The Daily Show with Trevor Noah, Jimmy Kimmel Live!, Last Week Tonight with John Oliver ve The Late Show with Stephen Colbertın yer aldığı belirtildi.

Emmy Ödüllerinde yayıncılar arasında 130 adaylıkla HBO Maxın en fazla adaylığa sahip olduğu, ardından ise 129 adaylıkla Netflixin bulunduğu belirtilirken, yayıncılar arasında Disney Plus ise 71 adaylık sağladı.

Son güncelleme: 23:15 13.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı