• Turkhane Logo

2021 Grammy Ödülleri'nin sahipleri belli oldu: Törene kadınlar damga vurdu

Bu yıl 63'üncüsü düzenlenen müzik dünyasının en prestijli ödülü Grammy'e kadınlar damga vurdu. Beyonce, Grammy Ödüllerini 28. kez kazanarak tarihte bu ödüle en çok layık görülen kadın yıldız oldu.

16:28 15 Mart 2021 Pazartesi
2021 Grammy Ödülleri'nin sahipleri belli oldu: Törene kadınlar damga vurdu
Bu yıl 63'üncüsü düzenlenen müzik dünyasının en prestijli ödülü Grammy'e kadınlar damga vurdu. Beyonce, Grammy Ödüllerini 28. kez kazanarak tarihte bu ödüle en çok layık görülen kadın yıldız oldu.


Bu yıl 63üncüsü düzenlenen müzik dünyasının en prestijli ödülü Grammyde, Amerikalı rapçi, şarkıcı ve söz yazarı Megan Thee Stallion En iyi yeni sanatçı ödülünü alırken, aynı zamanda En iyi Rap şarkısı ödülünü kazanan ilk kadın sanatçı da oldu.

Şarkıcı Beyonceun 9 kategoride, Taylor Swift, Roddy Ricch ve Dua Lipanın ise 6 dalda aday gösterildiği Grammy Ödülleri açıklandı.


YILIN ŞARKISI, ALBÜMÜ VE KAYDI

Komedyen Trevor Noahın sunduğu Los Angelesteki törende, Yılın şarkısı ödülünü H.E.Rin yazdığı ve Tiara Thomas ile seslendirdiği I Cant Breath şarkısı kazandı.

Bu dalda, Black Parade (Beyonce), The Box (Roddy Ricch), Cardigan (Taylor Swift), Circles (Post Malone), Dont Start Now (Dua Lipa), Everything I Want (Billie Eilish), If the World Was Ending (JP Saxe and Julia Michaels) değerlendirilen diğer aday şarkılardı.

YILIN ALBÜMÜ ÖDÜLÜ TAYLOR SWIFT’E

Yılın albümü dalında Taylor Swiftin Folklore albümü ödüle layık görüldü.

Swiftin Folklore albümü bu dalda, Black Pumas (Black Pumas), Everyday Life (Coldplay), Djesse vol. 3 (Jacob Collier), Women in Music Pt. III – (Haim), Future (Nostalgia) Dua Lipa, Hollywoods Bleeding (Post Malone) albümleriyle yarışıyordu.

Üçüncü kez bu ödülü alan Swiftin 2010da Fearless albümü 2015te ise 1989 albümü Yılın albümü ödülünü almıştı.

Öte yandan, Yılın kaydı dalında, Black Parade (Beyonce), Colors (Black Pumas), Rockstar (DaBaby featuring Roddy Ricch), Say So (Doja Cat), Everything I Wanted (Billie Eilish), Dont Start Now (Dua Lipa), Circles (Post Malone), Savage (Remix), (Megan Thee Stallion featuring Beyonce) şarkılarına karşı Billie Eilishin Everything I Wanted şarkısı ödülü kazandı.


EN İYİLERDEN ÖNE ÇIKANLAR

-En iyi solo performans dalında Harry Stylesın seslendirdiği Watermelon Sugar ödüle layık görüldü.

-Bu daldaki diğer adaylar ise Yummy (Justin Bieber), Say So (Doja Cat), Everything I Wanted (Billie Eilish), Dont Start Now (Dua Lipa), Cardigan (Taylor Swift) idi.

-En iyi pop-grup performansı dalında da ödülü Lady Gaga ve Ariana Grandenin seslendirdiği Rain on Me şarkısı kazandı.

Aday gösterilen diğer şarkılar ise Un Dia (J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny and Tainy), Intentions (Justin Bieber- Quavo), Dynamite (BTS), Rain on Me (Lady Gaga-Ariana Grande), Exile (Taylor Swift-Bon Iver) şeklinde sıralanıyordu.

-Pop türünde, En iyi Pop vokal albümü ödülünü, Dua Lipanın Future Nostalgia albümü aldı.

-En iyi Country Şarkısı ödülü The Highwomen grubunun seslendirdiği Crowded Table şarkısına verilirken, En iyi Country albümü ödülü Miranda Lambertın Wildcard albümüne verildi.

-En iyi Rock albümü dalında kazanan The Strokes grubunun The New Abnormal albümü olurken, En iyi Rock Şarkısı ödülü Brittany Howardın seslendirdiği Stay High şarkısına, En iyi Rock Performansı ise Fiona Appleın Shameika şarkısına verildi.

-Törende, En iyi Rap albümü ödülünün kazanan, rapçi Nasın Kings Disease albümü oldu.

-En iyi Rap performansı ve En iyi Rap şarkısı ödülünü, Megan Thee Stallionun Beyonce ile seslendirdiği Savage şarkısı kazanırken, Grammyde ilk kez bir kadın, En iyi Rap şarkısı ödülünü almış oldu.

-Megan Thee Stallion aynı zamanda En iyi yeni sanatçı ödülüne layık görüldü.

9 YAŞINDA GRAMMY ÖDÜLÜ

Beyonceun kızı Blue Iyvy 9 yaşında Grammy ödülü aldı

Beyonce ile Jay-Znin kızı 9 yaşındaki Blue Ivy Carterın, annesi Beyonce ve Wizkid ile çektiği Brown Skin Girl klibi En iyi müzik videosu ödülünü kazandı.

Carter, Grammy tarihinde ödül alan en genç ikinci kişi oldu.

2002de 8 yaşındaki Leah Peasall, The Peasall Sisters grubu ile içinde yer aldığı O Brother, Where Art Thou?” albümü Yılın albümü seçilmişti.

ABDde, müzik dünyasının Oscarı olarak bilinen 63. Grammy Ödüllerinin töreni 31 Ocakya yapılacaktı, ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında görülen hızlı artış nedeniyle ertelenmişti.

Son güncelleme: 16:28 15.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı