• Turkhane Logo

Ümit Horzum'un eşi: Eşim neye, hangi senaryoya zorlanıyor

Ankara'da kaçırıldıktan 133 gün sonra polise teslim edilen Ümit Horzum'a 7 artı 7 olarak 14 günlük gözaltı süresi verildi.

09:48 27 Nisan 2018 Cuma
Ümit Horzum'un eşi: Eşim neye, hangi senaryoya zorlanıyor
Ankara'da kaçırıldıktan 133 gün sonra polise teslim edilen Ümit Horzum'a 7 artı 7 olarak 14 günlük gözaltı süresi verildi.


Horzumun ailesi, Ümit Horzumun işkence gördüğü, avukatlarının istifaya zorlandığını belirterek, hangi senaryoya zorlanıyor diyerek yaşananlara sitem etti.


Türkiyenin başkenti Ankaranın göbeğinden kaçırılan Ümit Horzum, kaçırıldıktan 133 gün sonra, kendisini kaçıranlar tarafından polise teslim edilince yaşadığı öğrenildi. OHAL dolayısıyla 7 gün gözaltında tutulan Horzuma ekstra 7 gün daha gözaltı süresi verilerek 14 güne çıkarıldı. Ümit Horzumun eşinin kullandığı  @Uhorzum09 tweetter hesabından yaşananlarla ilgili bilgiler paylaştı.


Paşlaşılan bilgiler şöyle:

-Zorla kaçırılmış,(133) alıkonulmuş, işkence görmüş, kaburgası kırılmış, kulak zarı patlamış, yaşam hakkı tehdit edilmiş birisidir eşim Ümit Horzum. İşkenceden oluşan yaralar iyileşince, gözle görülecek bir iz kalmayınca, 16 Nisan günü Ümitköyde yine kaçıranlar tarafndan bırakıldı

-Niye eşimin bırakıldığı yerde delil toplanmıyor? Eşime işkence edip bırakanlari bulmaya niye çalışmıyorsunz? Eşim 133gün boyunca ve gözaltında iken yaşamakla yaşamamak arasnda, tercihe zorlanmıştr. Tedavisi yapılmadan emniyette 7 gün gözaltı bitti. +7 gün gözaltı daha uygulanıyor

-Avukatımız her görüşmeye gittiğinde neden zorluk çıkartılıyor? Neden eşim ile avukatının görüşmesine izin verilmiyor ? 7 günlük gözaltına ek 7 gün daha gozaltini hangi sebeple verdiniz? Ne bana ne avukatımıza gözaltının uzatıldığını haber dahi vermediler.

-Avukatlarım dahi korkuyor... istifa edenler oldu. Neler oluyor. Eşim neye, hangi senaryoya zorlanıyor... neyle tehdit ediliyor.... 143 günlük bir baskı var, hak ihlali var, eziyet var, niye kimse tepki vermiyor?

-Niye eşimin adli tıptan veya tam teşekküllü bir hastaneden tüm vücuduna ilişkin ayrıntılı muayene ve kontrolü yapılmıyor, niye engelleniyor?

Son güncelleme: 09:48 27.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı