• Turkhane Logo

Ümit Horzum işkenceden kemikleri kırılmış halde emniyette bekletiliyor

Gazeteci Erk Acarer, 132 gün boyunca kayıp olan Ümit Horzum'un durumuyla ilgili bilgiler paylaştı.

13:21 20 Nisan 2018 Cuma
Ümit Horzum işkenceden kemikleri kırılmış halde emniyette bekletiliyor
Gazeteci Erk Acarer, 132 gün boyunca kayıp olan Ümit Horzum'un durumuyla ilgili bilgiler paylaştı.

Ümit Horzumun kayıp olmasına ilişkin şüphelere dikkat çeken Erk Acarer, kaburga kemiklerinın kırık, kulak zarının işkenceden patlatılmış olmasına rağmen halen emniyette tutulduğunu yazdı.

Sosyal medya hesabından Ümit Horzuma ilişkin bilgiler paylaşan Erk Acarer, 132 gün sonra bulunan Ümit Horzum ile ilgili detaylı bilgiler paylaşmak isterim. Ümitköyde bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir arabadan bir arabaya aktarılıp tanımlayamadığı bir yere götürüldüğü bilgisini verebiliyor. Eşinin ilk gece bilgi alamadığını biliyoruz. dedi. 

  132 gün sonra bulunan Ümit Horzum ile ilgili detaylı bilgiler paylaşmak isterim. Ümitköyde bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir arabadan bir arabaya aktarılıp tanımlayamadığı bir yere götürüldüğü bilgisini verebiliyor.

Eşinin ilk gece bilgi alamadığını biliyoruz. — Erk Acarer (@eacarer) 20 Nisan 2018
Emniyette zorla belge imzalattırmak istediklerine dikkat çeken Acarer, 100 sayfa belge imzalatmak istedikleri bilgisi var. Gözaltı süresi 7 gün daha uzatıldı. İşkence insanlık suçudur ve zaman aşımı yoktur. ifadelerini kullandı. 


Personel yokluğundan olduğu söyleniyor. Sonra da görüştürülmüyor. Ankara Organize Suçlar Şubesinde tutuluyor. Buraya getirildiğinde kaburgaları kırıktı. Kulak zarı yırtıktı. Fakat burada da işkence sürdüğü iddiası var. — Erk Acarer (@eacarer) 20 Nisan 2018
EMNİYETTE İŞKENCE SÜRDÜĞÜNE İLİŞKİN İDDİALAR VAR

Acarer, personel yokluğu gerekçesiyle ilk gece eşiyle görüştürülmeyen Ümit Horzumun Ankara Organize Suçlar Şubesinde tutulduğunu kaydetti. Emniyete getirildiğinde kaburgalarının kırık olduğuna dikkat çeken Acarer, Buraya getirildiğinde kaburgaları kırıktı. Kulak zarı yırtıktı. Fakat burada da işkence sürdüğü iddiası var. şeklinde bilgiler paylaştı. 



Son güncelleme: 13:21 20.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı