• Turkhane Logo

Tutuklu kanser hastası cezaevinde koronavirüs kaptı

Cezaevinde bir kanser hastasının daha olduğu ortaya çıktı. 10 aydır Antalya L Tipi Cezaevinde bulunan Erdoğan Erduran’ın kanser gibi zor bir hastalığının yanı sıra koronavirüs testi de pozitif çıktı.

19:47 01 Ekim 2020 Perşembe
Tutuklu kanser hastası cezaevinde koronavirüs kaptı
Cezaevinde bir kanser hastasının daha olduğu ortaya çıktı. 10 aydır Antalya L Tipi Cezaevinde bulunan Erdoğan Erduran’ın kanser gibi zor bir hastalığının yanı sıra koronavirüs testi de pozitif çıktı.


İki yıl önce prostat kanseri olan ve Kasım 2019’da tutuklanıp Antalya L Tipi Cezaevine gönderilen fizik öğretmeni Erdoğan Erduran (52) cezaevinde koronavirüs oldu. Tedavisi aksadığı için kanser hastalığı da ilerleyen Erduran, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Erdoğan, 30 kişilik koğuşta kalıyordu.

“ŞU AN ÇARESİZİM, BİRİ SESİMİZİ DUYSUN”


Bold Medya’ya konuşan eşi Sıddıka Erduran “Bir saat önce kapıya gelen sağlık görevlilerinden eşimin kovid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendim. Bana bilgi verilmek istenmedi. Sadece durumu iyi dendi. Ben de eşimin kanser hastası olduğunu, durumunu çok merak ettiğimi, hastaneye götürülüp götürülmediğini sordum. Götürmediklerini söyledi. Gerekirse götürülür dedi görevli. Ben bunun doğru olmadığını anlatırken de telefonu yüzüme kapattı. Beni idarecilerine bağlamalarını istedim. ‘Bağlasam ne olacak’ diye yanıt aldım. Şu an çaresizim. Artık birisi, sesimi, sesimizi duysun istiyorum” dedi.

“5 KİŞİDE KOVİD ÇIKTI, AYNI KOĞUŞTA 25-30 KİŞİ YAŞAMAYA DEVAM ETTİLER”

Eşinin suçsuz, günahsız yere cezaevinde tutulduğunu söyleyen Sıddıka Erdoğan şöyle devam etti:

“Hakkında henüz bir hüküm verilmedi. Bu esnada kontrollere götürülmedi. Hastalığı ilerledi ve kemoterapi noktasına yaklaşıldı. Ancak son iki aydır, mahkeme kararı çıkartarak ilaç ve iğne tedavisine başlandı. Umarım geç kalınmamıştır diye düşünürken bu sefer karantina koğuşu işkencesi başladı. İşkence diyorum, çünkü iki aydır eşimin bu koğuşlarda yaşamadığı sıkıntı kalmadı. Son telefon konuşmamızda artık ağladı ve koğuşunda 5 kişide Kovid-19 çıkmasına rağmen hala aynı koğuşta (25-30 kişi) tutulmaya devam ettiğini, ölüme terk edildiklerini düşündüklerini söyledi. Kimse sesimizi duymadı. Duymak istemedi. 2 hafta daha aynı koğuşta tutuldu. Şimdi öğreniyorum ki çok zayıf olan ileri kanser hastası eşimin testi de pozitif çıkmış.

Ne olur artık biri bizi duysun. Eşim evinde olsaydı, tutuksuz yargılansaydı bunların hiçbirini yaşamayacaktık. Böyle bir hak ihlali olamaz, olmamalı. Ben ve üç çocuğum çaresiz. Tek istediğim eşimin sağlıkla evine dönmesi. Ne olur bizi duyun ve yardımcı olun.”

“BİZİ ÖLÜME TERK ETTİLER”

Sıddıka Erduran eşiyle yaptığı en son görüşü ise şöyle anlattı: “Eşim, yemeklerimizi bile kapı aralığından iterek veriyorlar. Bizi burada ölüme terk ettiler dedi.

“BABAMI KAYBETMEK ÜZEREYİM”

Bold Medya’ya ulaşıp “Babamı kaybetmek üzereyim ve hiçbir yerde sesimi duyuramıyorum. Lütfen yardımcı olun.” diyen oğlu Enes Erduran ise sosyal medya hesabında “Kanseri ilerleyen ve Kovid Pozitif Babami Cezaevinde Ölüme Terkediyorlar: Twitter mecrasını uzunca bir süre sadece gündemi takip etmek için kullandıktan sonra bugün gerçekten hayatımın dönüm noktalarından birinde bu paylaşımı yapmak ve sesimi duyurmaya çalışmak zorundayım.” diye yazdı.
  Kanseri ilerleyen ve Kovid Pozitif Babami Cezaevinde Ölüme Terkediyorlar:
Twitter mecrasını uzunca bir süre sadece gündemi takip etmek için kullandıktan sonra bugün gerçekten hayatımın dönüm noktalarından birinde bu paylaşımı yapmak ve sesimi duyurmaya çalışmak zorundayım. pic.twitter.com/Li2CAJcc75 — Enes Erduran (@enesmierduran) October 1, 2020
ERDOĞAN ERDURAN’IN KANSER OLDUĞUNA DAİR RAPOR


 


 

Son güncelleme: 19:47 01.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı