• Turkhane Logo

Silivri’de 29 kadın mahkuma işkence iddiası

Silivri’de işkence iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

20:37 27 Ekim 2017 Cuma
Silivri’de 29 kadın mahkuma işkence iddiası
Silivri’de işkence iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Silivri Kapalı Cezaevi bir kez daha işkence ve kötü muamele iddiaları ile gündeme geldi. İddiaya göre, Pazar gecesi 29 kadın mahkum darp edildi ve başka bir cezaevine gönderildi. İşkence iddiası, kızı Kübra Sünnetçi ile birlikte toplam 29 siyasi mahkumun işkenceden geçirildikten sonra bir cezaevine naklinin yapıldığını söyleyen anne Şenay Sünnetçi’den geldi.

Şenay Sünnetçi, Birgün gazetesine yaptığı açıklamada gardiyanların gece yarısı koğuşu basıp kızıyla birlikte koğuştaki tutukluları darp ettiklerini ve ardından da başka cezaevlerine naklettiklerini söyledi. Sünnetçi, mahkumların üzerlerindeki eşyalar dışında hiçbir eşya almalarına izin verilmediğini de aktardı.

Silivri Cezaevi daha önce de kötü muamele iddialarıyla gündeme gelmiş, F..Ö suçlamasıyla yargılanan polis ve amirlerin bulunduğu koğuşların tuvaletlerine kamera yerleştirildiği belirtilmişti.

Tutuklu mahkûmların ailelerinden kızının da başka cezaevine gönderildiğini öğrendiğini dile getiren Şenay Sünnetçi, “Kızımın hangi cezaevine nakledildiğini öğrenmek için Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na telefon ettim. Nakil bilgisinin gerçeği yansıtmadığını söylediler. İnanmadığım için cezaevlerini aradım. Kızımın Balıkesir Cezaevi’ne gönderildiğini kendi çabalarımla öğrendim” dedi.

Silivri’de benzer işkence iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Son güncelleme: 20:37 27.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı