• Turkhane Logo

Semra Kuytul: Bizden bir “suç örgütü” oluşturmaya çalışıyorlar

Adana Emniyeti'nde tehdit, dayak ve çıplak bırakılma gibi kötü muamelelere maruz kalan üç Furkan gönüllüsü 1 yıldır, Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul ise 4 aydır iddianamesiz bir şekilde şekilde hapiste tutuluyor.

10:04 27 Eylül 2022 Salı
Semra Kuytul: Bizden bir “suç örgütü” oluşturmaya  çalışıyorlar
Adana Emniyeti'nde tehdit, dayak ve çıplak bırakılma gibi kötü muamelelere maruz kalan üç Furkan gönüllüsü 1 yıldır, Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul ise 4 aydır iddianamesiz bir şekilde şekilde hapiste tutuluyor.

Bunun asıl nedeninin Furkan Vakfından ve destekçilerinden bir suç örgütü oluşturmak olduğunu söyleyen Alparslan Kuytulun eşi Semra Kuytul, Daha önce terör örgütleriyle bizim aramızda bağ kurmaya çalıştılar. Olmadı. Açılan tüm davalardan beraat ettik. Şimdi ise suç örgütü yaratmaya çalışıyorlar ama delil yok. Savcı hala Acaba biri itirafçı olur mu? diye bakıyor dedi.

Boldmedyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, İş insanı Koray Sarısaçlı’yı kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul ve Furkan gönüllüleri hakkında açılan davanın iddianamesi bir yıldır hala yazılmadı.

Davada 9 Mayıs 2022’de tutuklanan Alparslan Kuytul dahil toplam 10 kişi yargılanıyor. Tutuklulardan Adana Emniyeti’nde dayak, tehdit ve çıplak bırakma gibi kötü muamelelere maruz kalan engelliler öğretmeni Yusuf Tapan, Haydar Akoraler, Erdal Ergün 1 yıldır hapiste.


İnsanların hiçbir gerekçe gösterilmeden bir yıldır hapiste tutulmasının gerçek nedenini Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul şöyle açıklıyor:

“Çünkü, kaçırıldığını iddia eden Koray Sarısaçlı’nın ifadelerinin üzerinden Furkan Vakfı’ndan ve gönüllülerinden bir suç örgütü oluşturmaya çalışıyorlar ama delil yok. Daha önce terör örgütleriyle bizim aramızda bağ kurmaya çalıştılar. Olmadı. Açılan tüm davalardan beraat ettik. Şimdi ise suç örgütü yaratmaya çalışıyorlar.”

Peki ama nasıl? Eşinin ve 9 kişinin her ay tutukluluk devamı için SEGBİS’le Adana Sulh Ceza Mahkemesi’ne bağlandığını söyleyen Semra Kuytul, “Bilirsiniz normalde tutukluluk devamı için yapılan değerlendirmelere tutuklular çağrılmaz. Bizimkiler 1 yılda 12 kez mahkemeye çıktı. Çünkü itirafçılığa zorlanıyorlar. ‘Size bunu kim yaptırdı’, sorusunun cevabını verip kurtulun imasını veriyorlar. Olmayan bir şeyi itiraf ettirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Bunun önünü kesebilmek için kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarının söyleyen ve Ankara’da ulaşabildiği her siyasetçinin kapısını çalan Kuytul, “Ne yapmaya çalıştıklarını her yerde anlatıyoruz ama sesimiz bir yere kadar çıkıyor. Biz sivil toplum örgütüyüz. İnsanlara faydası olan bir örgütüz. Ben her zaman söylüyorum. Devletin bizi desteklemesi lazım, hapse atması değil. Biz hayırlı bir örgütüz ama suç örgütü çıkarmaya çalışıyorlar. Ankara’da ulaşabildiğim her siyasetçiye bunu anlattım, bizim böyle şeylerle alakamız yok diye. Çoğu ‘Yaparlar ama siz mücadeleden vazgeçmeyin’ dedi” diye konuştu.

“BİZİM VAKFIMIZA GELİP GİDEN BİRİYDİ”
 
Furkan Vakfı’nın eski yöneticilerinden iş insanı Koray Sarısaçlı, 8 Eylül 2021’de vakfın üyeleri tarafından kaçırıldığına dair polise gidip şikayetçi oldu. Adana’da maskeli ve eldivenli kişiler tarafından 13 gün boyunca alıkonulduğunu, bu kişilerin de vakıf üyeleri olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine bir gün sonra öğretmen Yusuf Tapan dahil 3 kişi tutuklandı. Belli aralıklarla tutuklu kişi sayısı 9’a yükseldi. Aralarında öğretmen, elektrik mühendisi, inşaat ustası gibi insanların bulunduğu Furkan gönüllülerinden üçü, Adana Emniyeti’nde tehdit, dayak, çıplak bırakma gibi kötü muamelelere maruz kaldı.

“Koray Sarısaçlı’yı Alparslan Kuytul’un talimatıyla kaçırdık, tweetleri Kuytul’un talimatıyla attık” deselerdi başlarına böyle bir şey gelmeyecekti. Kimse itirafçı olmayınca Alparslan Kuytul’u yine Koray Sarısaçlı’nın şikayeti üzerine delilsiz bir şekilde 9 Mayıs 2022’de tutukladılar.

Semra Kuytul, 1 yılda yaşadıkları olayları şöyle anlattı:

“Koray Sarısaçlı’nın bizi suç örgütü olarak göstermek isteyenlerle birlikte çalıştığını düşünüyoruz. Daha önce bizim Furkan Vakfı’na gelip giden biriydi. Eşini de tanıyoruz. Bizim hiçbir suça karışmışlığımız yok, bir çiçeği, karıncayı ezmişliğimiz yok. Bunlar ellerini kollarını bağlıyor. Daha önce de IŞİD, El Kaide gibi örgütlerle aramızda bağ kurmaya çalıştılar. ‘Şunu desteklemiş, bunun propagandasını yapmış’ gibi iddialarda bulundular. Hepsinden beraat ettik.

Şimdi ise bize suç örgütü yapmaya uğraşıyorlar. O kadar eylem yapıyoruz, hiçbir taşkınlığımız, polise bir yumruk atanımız yok. Hangi suç örgütü, neyin suç örgütü? Bunlar elini kolunu bağlıyor, o yüzden bir suç ihdas etmek istiyorlar. Bu olayı buldular ama bunun da bir delili, dayanağı yok. Savcı hala ‘Acaba biri itirafçı olur mu?’ diye bakıyor. İşkenceye de uğradılar. Ailelere de baskılar var. Alparslan Kuytul’u suç örgütü lideri yapmak için çırpınıyorlar. Bir yıldır da hiçbir şey çıkmadı. Sanki ipin ucunu yakalamışken bırakmak istemiyor gibi davranıyorlar. Yoksa ortada tutukluluk gerektirecek bir durum yok.”

Son güncelleme: 10:04 27.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı