• Turkhane Logo

Müyesser Yıldız: Hulusi Akar kendi ekibini kuruyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki konumu, sonrasında Savunma Bakanı olarak söylemleriyle eleştiri oklarının hedefinde olmayı sürdüren Hulusi Akar'a bu kez 'kendi ekibini oluşturma' suçlaması yöneltildi.

11:33 05 Ocak 2019 Cumartesi
Müyesser Yıldız: Hulusi Akar kendi ekibini kuruyor
15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki konumu, sonrasında Savunma Bakanı olarak söylemleriyle eleştiri oklarının hedefinde olmayı sürdüren Hulusi Akar'a bu kez 'kendi ekibini oluşturma' suçlaması yöneltildi.

Odatv yazarı Müyesser Yıldız, Akarın kendi ekibini kurduğunu belirtti. Yıldız, Kızak göreve çekilen 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temelin yakın çevresine, Erdoğanın kılıcını kırdılar dediğini, bu kılıçtan kastın da kendisi olduğunu söylediğini aktardı.

Temel meselesini hatırlatan Yıldız, Türk Milletinin 15 Temmuzdan beri kahraman bildiği bir isim yıldırım hızıyla görevden alındığı halde ne Saray, ne Milli Savunma Bakanlığı, ne Genelkurmay Başkanlığı herhangi bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. Haliyle her fırsatta Temelin kahramanlıklarını anlatan yandaş medya da derin bir sessizliğe bürünmek zorunda kaldı yorumunu yaptı.

Temelin kızağa çekilmesinin ardında, Fıratın doğusuna düzenlenecek askeri operasyona karşı çıktığı yönündeki iddialara dikkat çeken Yıldız, bu yoruma katılmanın zor olduğunu şu görüşle ifade etti:


Bu yorumlara katılmak zor; Zira 15 Temmuzdan bu yana doğrudan TSKyı ilgilendiren konularda bile Genelkurmayın görüşlerinin alınmasına ihtiyaç duyulmadan “reformlar” yapıldığını biliyoruz.

Askeri okulların, GATAnın bir gecede kapanması... Kuvvet Komutanlıkları, askeri fabrikalar ve tershanelerin Milli Savunma Bakanlığına, Jandarma ve Sahil Güvenliğin de İçişleri Bakanlığına bağlanması gibi... Dış politikada da böyle; Mesela Deniz Kuvvetleri Komutanlığı aylardır Kıbrısta bir üs kurulması gerektiğini haykırıyor, duyan var mı?.. Veya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güleri NATO toplantısı dışında herhangi bir uluslararası masada görebiliyor muyuz?

“Değil Erdoğana yakınlığı ile bilinen İsmail Metin Temelin, Milli Savunma Bakanı veya Genelkurmay Başkanının siyasi iradenin plan, strateji veya tasarruflarına herhangi bir itiraz şansı var mı?” sorusunu soran Yıldız, boşalan 2. Ordu Komutanlığı koltuğuna atama yapılmadığı gibi ortada bir isim de bulunmadığına değindi.

Yıldız, Hulusi Akar kandırıldı mı diye sorduğu bölümde ise, şu iddiayı ortaya attı:

Yeniden İsmail Metin Temelin görevden alınmasının görünürdeki gerekçesine dönelim.

Hem Temel, hem de kendisiyle birlikte görevden alınan Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barutla ilgili yeni bilgilere ulaştık.

Karargâh, Temel ve Barutun törene mazeretsiz katılmadığını savunurken, Temel ve Barut cephesinden gelen bilgi; 3 günlük sağlık raporu gönderdikleri yönündeydi. 

Tartışmalardan sonra iddia o ki; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Benim rapordan haberim yok” demiş.

Yakın çevresinden aldığımız bilgiye göre ise Temel, “Kesinlikle gönderildi. Sistemde gözüküyor, ama anlaşılan birileri yok saydı, sümen altı etti” diyecek kadar ısrarlı.

Durum buysa, yapılacak şey belli; Var mı, yok mu TSK sisteminden, SGK kayıtlarından bakılır. Doğruysa, Hulusi Akarı dolayısıyla Erdoğanı kimlerin yanılttığı ortaya çıkarılır. Tartışmalar da sona erer!..

Ardından Yıldız, Temelin yakın çevresine Hulusi Akarın kendi ekibini kurduğunu, TSKde yerli ve milli unsurların temizlendiğini söylediğini aktırdı.
 

Son güncelleme: 11:33 05.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı