• Turkhane Logo

Milletvekili Semra Güzel ters kelepçe:

Sağlık kontrolüne götürüldü

17:06 03 Eylül 2022 Cumartesi
Milletvekili Semra Güzel ters kelepçe:
Sağlık kontrolüne götürüldü


Mart ayında dokunulmazlığı kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alındı.

Adliyeye sevkinden önce ters kelepçe takılarak hastaneye götürülen Güzel’in başı, polisler tarafından eğilmek istendi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaşananlara tepki gösterdi.


Mart ayında dokunulmazlığı kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Güzel, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesi alınmak üzere adliye sevk edilen Güzel, adliye öncesi hastaneye sağlık kontrolü için götürüldüğü sırada iki kadın polis tarafından ters kelepçelenerek hızlıca götürüldüğü ve başının eğilmeye çalışıldığı görüntülere yansıdı.

Görüntülerde, Güzel’in ellerinin ters kelepçelendiği görüldü. Ayrıca elleri ters kelepçeli olan Güzel’in iki polis tarafından başı eğdirilmeye çalışılarak hastaneye götürüldüğü, kendisinin başını eğmemek için direndiği görüntülere yansıdı.Güzel hastaneden çıkarılırken de polislerce aynı hızla ters kelepçeli bir şekilde başı eğilmeye çalışılarak polis aracına bindirildi.

Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sosyal medya hesabı üzerinden Semra Güzel’e yapılan kötü muameleye tepki gösterdi. Buldan, “Milletvekilliği devam eden Semra Güzel arkadaşımıza yapılan kötü muamele siyasi iktidarın acziyetinden başka bir şey değildir. Suçlarınızı servis ettiğiniz zavallı şovlarınızla örtemeyeceksiniz. Semra Güzel halkın iradesidir ve sonuna kadar yanında olacağız, boyun

Son güncelleme: 17:06 03.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı