• Turkhane Logo

Meriç’te kaybolan Yunus Emre’nin ağabeyi: Nehirde arama çalışması istiyoruz

Türkiye'deki hukuksuzluktan kaçmak isterken Meriç nehrinde suya kapılan genç mühendis Yunus Emre Ayyıldız'dan 10 gündür haber alınamıyor.

21:55 20 Eylül 2022 Salı
Meriç’te kaybolan Yunus Emre’nin ağabeyi: Nehirde arama çalışması istiyoruz
Türkiye'deki hukuksuzluktan kaçmak isterken Meriç nehrinde suya kapılan genç mühendis Yunus Emre Ayyıldız'dan 10 gündür haber alınamıyor.

Yunus Emrenin ağabeyi Himmet Ayyıldız, kardeşinin bulunması için nehirde arama yapılmasını talep etti.

Meriç nehrini geçerken bottan düşerek kaybolan Yunus Emre Ayyıldız’ın bulunması için ağabeyi, Türk ve Yunan yetkililere ‘nehirde arama yapılması’ çağrısında bulundu. Ağabey Ayyıldız, annesinin geldiğini gördüğü rüyanın gerçekleşmesini diliyor.
  Boldmedyadan Necdet Çelike konuşan, ağabey Himmet Ayyıldız, Türk ve Yunan makamlarına seslenerek, ”Nehirde arama yapılsın. Ölmüşse de kardeşimin naaşı bulunsun.” dedi.


İNSAN HAYATININ HİÇ Mİ KIYMETİ YOK?

Kardeşinden haber alamadığı günden bu yana birçok kurum ve sivil toplum kuruluşuyla irtibata geçen Himmet Ayyıldız, Yunanistan’daki arama kurtarma kurumuna telefonla ve mail yoluyla başvuru yaptı.

İşlemleri hızlandırmak için avukatının bugün Alexandropolis bölgesindeki kurumlarda girişimde bulunacağını anlatan Himmet Ayyıldız, Türkiye’deki avukatının da Edirne Valiliği’ne aynı kapsamda başvuru yaptığını belirtti. Ayyıldız, yetkililere ”İnsan hayatının hiç mi kıymeti yok?” diye sordu.

Niğde’deki ailesinin Emniyet’e başvurup kayıp bildirimi oluşturduğunu belirten Himmet Ayyıldız, ”Kolundaki saatten alınan konum sinyali, dilekçeye eklendi. Jandarma, ‘Biz sürekli devriye geziyoruz. Olumsuz bir durumdan haberimiz olur’ diyor. Ama elimiz boş” sözleriyle sitem etti.

”UMUT VAR; EN AZINDAN ÖLÜM HABERİNİ ALMADIK”

Avukatının olayın yaşandığı bölgedeki karakol ve hastaneleri didik didik ettiğini anlatan Himmet Ayyıldız, ”Açık ve kapalı sığınmacı kamplarında da izine rastlanmadı. Morglardaki kimliği tespit edilemeyen cesetler arasında kardeşimin tarifine uyan biri yok. Bu bizi umutlandırıyor. En azından ölüm haberini almadık” şeklinde konuştu.

AMNESTY’DEN DESTEK SÖZÜ

Halen Atina’da sığınmacı olarak bulunan Himmet Ayyıldız, kardeşinin bulunması için sosyal medya yoluyla sivil toplum kuruluşlarına ulaşmaya çalıştı. Amnesty International yetkilisi Adriana Tidona’ya yaşananları ilk ağızdan anlatan Ayyıldız, Amnesty yetkilisinden Yunanistan Kızılhaç yönetimiyle iletişime geçme sözü aldı.

ANNE, RÜYASINDA GELDİĞİNİ GÖRMÜŞ

Yunus Emre’nin cesedinin bulunmamış olması ailenin umutlarını diri tutuyor. ”Annem rüyasında geldiğini görmüş. Onun rüyasının gerçekleşmesini umuyoruz.” diyen Himmet Ayyıldız, sosyal medyadan destek olanlara teşekkür etti. Yıllardır görüşemediği dostlarının aradığını kaydeden Ayyıldız, ”Derdimizi paylaştılar. Bize moral verdiler. Yunus Emre’nin ne kadar sevilen biri olduğunu bir kez daha anladım.” dedi.

Kardeşiyle arasında sadece bir yaş olduğunu vurgulayan Himmet Ayyıldız, ”Birlikte büyüdük. Üniversiteyi de aynı şehirde okuduk. Özgürlük yolculuğuna da birlikte çıktık. Meriç’te sıramı ona verdim. ‘Ben yüzme bilmiyorum’ diye yakarışı hala kulaklarımda. O andan sonrası meçhul” sözleriyle duygularını anlattı.

ÖĞRENCİYKEN TUTUKLANDI

27 yaşındaki Yunus Emre Ayyıldız, Konya’da mühendislik okurken tutuklandı. Cezaevinden çıktıktan sonra memleketi Niğde’ye yatay geçiş yaparak eğitimini tamamlayan Ayyıldız, örgüt üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay ceza aldı. Babasının deri işleme atölyesinde bir süre çalışan genç mühendis, cezası onanma aşamasına gelince ülkeyi terk etmek istedi. Onu Yunanistan’a taşıyan bot Meriç’te alabora olunca Yunus Emre dengesini kaybederek suya düştü. O günden bu yana 27 yaşındaki mühendisten haber alınamıyor.

Son güncelleme: 21:55 20.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı