• Turkhane Logo

Medya soykırıma çanak tutuyor; Galata Kulesi’nde intihara karartma!

Galata Kulesi'nden atlayarak intihar eden kişinin, 6 yıldır cezaevinde olan eski Danıştay üyesi Haşim Güney'in oğlu Nahit Emre Güney olduğu ortaya çıktı

17:00 13 Ekim 2022 Perşembe
Medya soykırıma çanak tutuyor; Galata Kulesi’nde intihara karartma!
Galata Kulesi'nden atlayarak intihar eden kişinin, 6 yıldır cezaevinde olan eski Danıştay üyesi Haşim Güney'in oğlu Nahit Emre Güney olduğu ortaya çıktı

Türk medyası, Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırım uygulamalarında inanılmaz bir ‘karartmaya’ imza attı. Keskin Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Danıştay Üyesi Haşim Güney’in hukuk fakültesi öğrencisi olan oğlu Nahit Emre, Galata Kulesi’nden atlayarak canına kıydı. Ancak Türkiye medyası, konuyla ilgili haberlerinde ‘intihar eden kişinin’ yabancı uyruklu olduğunu hatta ‘kadın’ olduğunu yazdı.



Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırım uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Dronlar eşliğinde ve yüzlerce polisle şafak baskınları, uyduruk gerekçelerle gözaltı kararları ve ‘güncel yapılanma’ adı altında açılan soruşturmalar sürüyor.



Emniyetin çevirdiği ‘filmler’, yandaş medyada geniş yer buluyor. Televizyonlar dakikalarca ters kelepçe takılan öğretmenleri, ‘kadın yapılanması’ adı altında gözaltına alınan ev hanımlarını gösteriyor. Öğretmenlerin ‘çalışması’ suç olarak anlatılıyor. Mağdur ailelerin çocuklarına daha fazla indirim yapılması da yine ‘örgütsel bir faaliyet’ olarak lanse ediliyor.



Yandaş gazeteler, ağır silahlarla baskın yapılan evlerde ele geçirilen kitapları vs. ‘örgütsel delil’ olarak yazıyor. AKP rejiminin Türkiyesi’nde eşi tutuklu olan kadınlara yapılan gıda ve maddi yardımlar da ‘terör’ suçu!



KONU HİZMET HAREKETİ OLUNCA, ‘HUKUKSUZLUK’ SIRADANLAŞIYOR



Rejim, Hizmet Hareketi söz konusu olduğunda hukukun canına okuyor; medya ise bütün hukuksuzlukları görmezden geliyor ve hiç bir suç unsuru içermeyen fiilleri ‘terör faaliyeti’ gibi yazmaktan geri durmuyor.



Tamamen AKP’nin kontrolü altına giren medya, inanılmaz bir dezenformasyona imza attı. 6 yıldır Keskin Cezaevi’nde tutuklu bulunan Danıştay Üyesi Haşim Güney’in oğlunun Galata Kulesi’nden atlayarak intihar etmesinin üzerini örttü!



ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMIŞTI



Haşim Güney’in oğlu Nahit Emre başarılı bir öğrenciydi. Üniversite sınavını da dereceyle kazanmıştı. Nahit Emre Güney, TS 1’de Türkiye 74.’sü; TS 2’de Türkiye 63.sü; TM 3’te Türkiye 119.’su olmuştu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde öğrenci olan Nahit Emre’nin psikolojisi, babasının tutuklanmasından sonra bozuldu. Nahit Emre dün öğleden sonra Galata Kulesi’nden atlayarak canına kıydı.



HAŞİM GÜNEY’İN ADI BİLE GEÇMİYOR



Ancak Türkiye medyası, konuyla ilgili haberlerinde ‘intihar eden kişinin’ yabancı uyruklu olduğunu hatta ‘kadın’ olduğunu yazdı. Nahit Emre’nin ne babasının KHK’lı olduğu, ne Danıştay üyesi olduğu ne de tutuklu olduğu belirtilmedi. Aksine Nahit Emre’nin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği ileri sürüldü. İddiaya göre Nahit Emre’nin ailesine de ilk aramada ‘trafik kazası’ denilmişti.







Son güncelleme: 17:00 13.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı