• Turkhane Logo

‘Masum insanların iffetlerine varana kadar söz söyleyip milletin Meclisi’nde parmak sallayanların gözlerinin içine

Üst araması yapıldıktan sonra bir cezaevinden çıkarılıp ring aracıyla Eskişehir L Tipi’ne nakledilen KHK’lı Kuran öğretmeni Nagehan Yüksel, burada keyfi olarak çıplak arama işkencesine maruz kaldı.

11:25 25 Ekim 2022 Salı
‘Masum insanların iffetlerine varana kadar söz söyleyip milletin Meclisi’nde parmak sallayanların gözlerinin içine
Üst araması yapıldıktan sonra bir cezaevinden çıkarılıp ring aracıyla Eskişehir L Tipi’ne nakledilen KHK’lı Kuran öğretmeni Nagehan Yüksel, burada keyfi olarak çıplak arama işkencesine maruz kaldı.





Gazeteci Sevinç Özarslan’ın kişisel blog sayfasında yer alan habere göre, en son Eskişehir İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan KHK’lı Kuran öğretmeni Yüksel, Hizmet Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay tarafından onandığı için 27 Şubat 2022’de tutuklanıp önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Yüksel, ailesi Eskişehir’de yaşadığı için bu şehre sevk istedi.



EŞİ DE TUTUKLUYDU



4 Ağustos 2022’de Eskişehir’e götürülen Yüksel, girişte çıplak aramaya maruz kaldı. 5, 9 ve 13 yaşında üç çocuğu bulunan Nagehan Yüksel’in eşi, KHK’lı sınıf öğretmeni Ufuk Yüksel de 6 yıl aynı cezaevinde hapis yattıktan sonra 4 ay önce tahliye edildi.



Nagehan Yüksel, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinden Eskişehir L Tipi Cezaevine sevk edildiği sırada maruz kaldığı çıplak arama rezaletini milletvekili ve insan hakları savunucusu Gergerlioğlu’na anlattığı için disiplin kuruluna sevk edildi.



Yaşadıklarını başka bir kağıda yazarak Gergerlioğlu’na ulaştırmayı başaran Yüksel, “Sizden bir ricam var sayın vekilim. “Cezaevinde çıplak arama yok, söylenenler doğru değil, madem böyle bir uygulama var, neden bir yıl bekleyip gündem edildi” deyip masum insanların iffetlerine varana kadar söz söyleyip milletin Meclisi’nde parmak sallayanların gözlerinin içine bakarak benim için şunu söyler misiniz? “04.08.2022 tarihinde saat 14.45’te Eskişehir L Tipi CİK’te iki tane görevli memur tarafından başka kurumdan sevkle gelmeme rağmen çıplak arama yapılarak kuruma alındım. Görevlilere ‘Bu çıplak arama mı?’ diye sorduğumda ‘Evet çıplak arama’ dediler. Cevabı bildiğim bir soruydu ama onlar tarafından teyit ettirmek istedim. ” diye yazdı.



BİZ İFFETSİZ İNSANLAR DEĞİLİZ



Yüksel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’in çıplak aramayla ilgili yaptığı “Onurlu kadın bir yıl beklemez.” açıklamasına atıfta bulunarak, şöyle devam etti: “İffetsiz insanlar değiliz. Dayattığınız hukuk sistemini, zulmü unutacak değiliz. Sayın vekilim size bunları yazdığım için disiplin kuruluna sevk edildim. Mektuba el konuldu. Şu an infaz hakimliğine itirazda bulundum. Kırmızıyla yazdığım yer mektupta vardı, fakat ne çekinceleri varsa tutanakta bu cümleyi çıkarmışlar. Kendi yapmadıkları işleri bizim üstümüzde korku oluşturarak kapatmaya çalışıyorlar.”



SÜREKLİ TEHDİTKAR KONUŞMALAR



Mektubunda Eskişehir L Tipi Cezaevinin açılışında konuşan dönemin valisinin, açılışa katılan bürokratlara “Burası 1500 kişilik bir cezaevi ama merak etmeyin biz buraya 3000 bin kişi sığdırırız.” dediğini de hatırlatan Yüksel, kitap okuma haklarının ellerinden alındığını, sağlık haklarına erişemediklerini ve denetimli serbestlik haklarının alınmasıyla ilgili sürekli tehdit edildiklerini de belirtti.

Son güncelleme: 11:25 25.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı