• Turkhane Logo

Kolu kırılan tutuklu avukat, tedavi edilmiyor!

Nuriye ve Semih'in avukatıydı...

23:49 15 Kasım 2017 Çarşamba
Kolu kırılan tutuklu avukat, tedavi edilmiyor!
Nuriye ve Semih'in avukatıydı...

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakçanın avukatı Engin Gökoğlunun, hapishanede gördüğü işkencenin ardından hapishaneye gelen sağlıkçılar tarafından tedavi edilmediği söylendi.

Halkın Hukuk Bürosundan (HHB) yapılan açıklamada Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Hapishanesinde kolunun kırılmasından sonra 112den çağırılan sağlıkçıların; Gökoğlundan en temel acil müdahaleyi esirgedikleri söylendi.

HHB açıklamasında, Gökoğlunun 30 Ekim’de gardiyanlarca kolunun kırıldığı; ardından giysilerini çıkartılarak üzerine soğuk su sıkıldığı; gardiyanların Gökoğluna vurduğu ve tekmelediğine yer verildi. HHB Gökoğlunun çıplak şekilde saatlerce bekletildiğini ve hapishane müdürlerinin de işkenceye katıldığını ekledi.

HHB açıklamasında, “Bütün bunlar olurken çağırılan 112 Acil Servis’ten gelen sağlıkçılar Gökoğlunu bu şekilde gördükten sonra ‘Hayati tehlikesi yok’ diyerek çekip gittiler dendi.

HHB taleplerini şu şekilde sıraladı: 

- Engin Gökoğlu’nun sağlıkla ilgili ihtiyaçları derhal karşılanmalı, tedaviye erişimi sağlanmalı.

- Gökoğlu şu anda kirli bir koğuşta tutuluyor. Koğuşta masa, sandalye, çarşaf, yastık, battaniye yok. Engin Gökoğlu ve aynı koğuştaki tutuklulara ait olan giysiler de henüz verilmedi. Engin Gökoğlu’na insani koşullar sağlanmalı.

- Ayrıca hapishaneye gönderilen mektuplar kendisine verilmiyor. Diğer hapishanelerdeki tutuklu avukatlara gönderdiği mektuplara ‘sakıncalı’ olduğu gerekçesi ile el konuldu. İletişim hakkı kendisine tanınmalı.

- Hapishane müdürü ile yaptığımız görüşmelerde Gökoğlu’nun kolunu kıran kişinin kim olduğu sorularına cevap verilmedi. Gökoğlu ve diğer tutuklulara işkence yapan sorumlular tespit edilmeli ve haklarında dava açılmalı.

Son güncelleme: 23:49 15.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı