• Turkhane Logo

Kırıkkale F Tipi’nde hasta tutuklu ve hükümlülere ‘tekli ring’ dayatması!

Hekimlerin uygulamayı protesto edenlere sevk yazısı yazmadığı öğrenildi..

21:11 23 Temmuz 2018 Pazartesi
Kırıkkale F Tipi’nde hasta tutuklu ve hükümlülere ‘tekli ring’ dayatması!
Hekimlerin uygulamayı protesto edenlere sevk yazısı yazmadığı öğrenildi..

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde hasta tutuklu ve hükümlelerin “tekli ring” uygulaması ile hastaneye götürüldükleri ve bu durumu protesto edenlere hapishane hekimleri tarafından sevk yazısı yazılmadığı öğrenildi.

Tabut benzeri bir araçla sevk ediliyorlar

Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde hasta tutuklu ve hükümlüleri hastaneye götürmek için tek hücreli ve tabut benzeri bir şekilde dizayn edilmiş “tekli ring”lerin kullanıldığı, bu uygulamanın hasta ve insan haklarına aykırı olması nedeniyle hapishane yönetiminin bu uygulamasını protesto eden tutuklu ve hükümlülerin hastaneye gönderilmedikleri öğrenildi. Tedavi hakları, keyfi ve insan haklarını ihlal eden uygulamalarla ellerinden alınan tutuklu ve hükümlülerin protestolarını sürdürdükleri de belirtildi.


Doktorlar sevk yazısı yazmıyor!

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi yönetimince gerçekleştirilen bu uygulamayı protesto eden tutuklu ve hükümlülere, hapishane hekimleri tarafından “Nasıl olsa gidemiyorsunuz” denilerek sevk yazısı yazılmadığı öğrenildi. Kırıkkale F Tipi’nde bulunan tutuklu ve hükümlüler, tedavi haklarının ellerinden alınmasına ve hekimlerin görevlerini yerine getirmemesine tepki gösteriyor.

Hak ihlalleri sürüyor

Havalandırmalara tel gerilmesiyle gündeme gelen Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde bulunan mahpuslar tarafından hazırlanan bir raporda; hapishane berberinde makasın yasaklandığı, tek tip tıraşın dayatıldığı, mahpusların hastanelerde kelepçeli muayene yapılmasına zorlandığı belirtilmişti. Sık sık hak ihlalleri yaşanan Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde “özel günler” haricinde mahpuslara kitap gönderimi yasaklanmış, metal çatal-kaşıklar ve televizyon sehpaları toplatılmıştı. Kırıkkale F Tipi Hapishanesi, mahpuslara işkence ile de gündeme gelmişti.

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülere yeniden süreli yayın yasağı da getirilmişti

Son güncelleme: 21:11 23.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı