• Turkhane Logo

KHK’lı öğretmenin otizmli oğluna ayrımcılık: Engelli aylığı verilmedi

Yüzde 98 engelli Yakup Ali Çetin'e babası KHK'lı olduğu için engelli aylığı verilmedi

22:01 15 Eylül 2022 Perşembe
KHK’lı öğretmenin otizmli oğluna ayrımcılık: Engelli aylığı verilmedi
Yüzde 98 engelli Yakup Ali Çetin'e babası KHK'lı olduğu için engelli aylığı verilmedi

Gerekçede ise Yakup Alinin yardıma muhtaç olmadığı belirtildi. Anne Gülten Çetin, Gelirim yok, evim dahi yok. Bulup buluşturup ayakta durmaya çalışıyoruz. dedi.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 18 Aralık 2021’de tutuklanıp Konya Ereğli E Tipi Cezaevinde gönderilen ve 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan KHK’lı din kültürü öğretmeni Eyüp Çetin‘in otizmli dünyaya gelen oğlu Yakup Ali Çetin’e engelli aylığı verilmedi.

Yakup Ali’nin ve ailesinin maruz kaldığı haksızlığı gündeme getiren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Her gün vicdansızlık örnekleri! % 98 engelli Yakup Ali Çetin’e engelli yakını aylığı verilmedi! Baba KHKile kapatılan okulda öğretmendi. Cezaevine girince ailenin dramı arttı. Çocuk kötüleşti. 2 kardeş, anne psikolojik sorunlar yaşadı. @TC_Aksehir_Kym ‘aylık alıyor’ dedi, vermedi.” diye yazdı.


“YARDIMA MUHTAÇ DEĞİL”

Yakup Ali’nin annesi Gülten Çetin geçtiğimiz şubat ayında engelli aylığı için Konya Akşehir Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’ne başvurdu. Mülakata çağrılan Gülten Çetin’e Yakup Ali’nin sağlık masraflarını sordular. Otizm, dirençli epilepsi, kas hastalığı hipotoni, solunum yetmezliği ve yutma bozukluğu tanıları konulan 15 yaşındaki Yakup Ali, her ay bu hastalıklarının tedavisi için hastaneye götürülüyor. Ayrıca evde özel bakımı yapılıyor.

Gülten Çetin mülakatta Yakup Ali için yaptığı tüm harcamaları ayrıntılarıyla anlattı. Ancak talebi “yardıma muhtaç olmadıkları” gerekçesiyle reddedildi. Kararı veren kurul, annenin beyanını esas aldıklarını söyledi.

“KHK’LI AİLELERE VERİLMEDİĞİNİ BİLİYORDUK AMA YİNE DE BİR ÜMİT BAŞVURDUK”

Bold’a konuşan Gülten Çetin, “Engelli çocuklara hem engelli aylığı hem de evde bakım parası veriliyor. İkisi de Yakup Ali’nin hakkı. Biz şu anda Akşehir Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin 3 bin TL evde bakım yardımıyla geçiniyoruz. Üç çoğum var, eşim hapiste. Bir de ailem destek olmaya çalışıyor. Engelli aylığı için ise geçtiğimiz şubat ayında başvurduk. Reddedildi. KHK’lı ailelere verilmediğini biliyorduk ama yine de başvurduk. Kararı, benim beyanımı esas alarak vermişler. Ulaşım ve sağlık masraflarının yaklaşık tutarlarını sordular. Ben de hepsini ayrıntılı anlattım. Zannettim ki ona göre bir yardım yapılacak. Böyle bir şeyle karşılaşacağım aklıma gelmedi. Gelirim yok, ev dahi yok. Ben öyle bir beyan yapmışım ki, çok giderim varmış, bu kadar çok gideri ancak çok geliri olan biri karşılayabilirmiş. Bulup buluşturup ayakta durmaya çalışıyoruz. ‘Alabiliyorsunuz demek ki muhtaç değilsin dediler. Aile yardımı sürekli bir gelir midir?” dedi.   Her gün vicdansızlık örnekleri!

%98 engelli Yakup Ali Çetine engelli yakını aylığı verilmedi!

Baba KHKile kapatılan okulda öğretmendi,Cezaevine girince ailenin dramı arttı. Çocuk kötüleşti,2 kardeş, anne psikolojik sorunlar yaşadı.@TC_Aksehir_Kym aylık alıyordedi,vermedi. pic.twitter.com/NQbMJJ5Uu2 — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) September 15, 2022  

Son güncelleme: 22:01 15.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı